Vezirköprü'de eylem yapan vatandaşlardan 'provokasyon' tepkisi - Son Dakika
3.Sayfa

Vezirköprü'de eylem yapan vatandaşlardan 'provokasyon' tepkisi

Vezirköprü\'de eylem yapan vatandaşlardan \'provokasyon\' tepkisi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 10 gün önce yaptıkları eylemle gündeme gelen Adatepe Mahallesi sakinleri mahallelerinde toplanarak basın açıklaması yaptı.

07.10.2021 13:40  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 10 gün önce yaptıkları eylemle gündeme gelen Adatepe Mahallesi sakinleri mahallelerinde toplanarak basın açıklaması yaptı. Mahalleli adına basın açıklaması okuyan vatandaş, Vezirköprü Belediye Başkanı'nın kendilerine yönelik suçlamalarına tepki gösterdi.

Vatandaşlar ellerinde dövizlerle mahalle meydanında topladı. Basın açıklamasına kadın, erkek ve çocuklardan oluşan çok sayıda mahalle sakini katıldı. Basın açıklamasında, Belediye Başkanı İ. Sadık Edis'in 'provokasyon' sözlerine tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan eylemin 'provokasyon' olduğu yönündeki açıklama bizleri daha da üzmüştür. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir" dediler.

Kırılan camların parası ödendi

Yapılan basın açıklamasın da kendilerine haksızlık yapıldığını söyleyen vatandaşlar olay sonrası görevinden alınan muhtarlarına ve gözaltına alınıp tutuklanan köy sakinlerine destek verdi. Köylüler, toplanma amaçlarının ise yaşanan olaydan sonra kamuoyuna bir açıklama yapmak hem de uğradıkları haksız muamelelere tepki göstermek olduklarını söylediler. Kayyum muhtar istemediklerini, eski muhtarlarının tekrar göreve getirilmesini sloganlarla isteyen vatandaşlar, yaşanan olayda belediyenin kırılan camlarının karşılığı olarak olayın olduğu ilk gün gidip 18 bin TL'yi ödediklerini açıkladılar.

Köylüler adına basın açıklamasını okuyan çiftçi Servet Çatal belediye önünde gerçekleşen olayla ilgili vatandaşlara ve siyasilere seslenerek, "27 Eylül 2021 tarihinde Vezirköprü Belediyesi önünde yaşanan hadiseler elbette bizleri de üzmüştür. Olayların bu noktaya varması bizler için elbette ki övünç kaynağı değildir. Yapılan 'provokasyon' olduğu yönündeki açıklama ise bizleri daha da üzmüştür. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bir hak arayışının bu şekilde nitelendirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Olayların siyasi bir zemine çekilmeye çalışılması maksatlıdır. Sorumluluk sahiplerinin, kendi yetersizliklerini örtbas etmek için bu tarzda açıklamalar yapması çözüm arayışından ne denli uzak olduklarının en büyük kanıtıdır" dedi.

Mahalle muhtarlarının ise olaydan sonra mührünün alınması ve yerine kayyum muhtar atanmasına tepki gösteren köylüler, "Yalnızlaştırılmaya çalışıldığımız bu süreçte son olarak muhtarımızın görevden alınarak yerine kayyum atanması ise bizlere vurulan son darbedir. Bu kararı asla doğru bulmuyoruz ve vicdanlarda kabul görmediğinin bilinmesini istiyoruz. Bizler yediden yetmişe tüm köy olarak muhtarımızın sonuna kadar yanındayız. Mücadelemiz hukuk içerisinde kalmak koşuluyla yılmadan devam edecektir. Bu toplantının amacı da hem haksız bir kararla görevinden uzaklaştırılan muhtarımızın yanında olduğumuzu gösterebilmek hem de tek isteğimizin haksız uygulamalara son verilmesi olduğunu kamuoyuna bir kez daha duyurabilmektir" ifadelerine yer verdiler.

Ne olmuştu

Vezirköprü de 27 Eylül'de Vezirköprü Belediyesi önünde yapılan eylem sırasında belediye binası taş yağmuruna tutularak camları kırılmış ve eylem sonucunda gözaltına alınan 24 kişiden 6'sı tutuklanmış, 18 kişiye de adli kontrol verilmişti. Basın açıklaması sonrası yürüyüş yapan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Vezirköprü'de eylem yapan vatandaşlardan 'provokasyon' tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement