Yemen'deki BAE güçleri Şebve ilinde konuşlu bulunduğu karargahtan çekildi - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki BAE güçleri Şebve ilinde konuşlu bulunduğu karargahtan çekildi

Yemen\'deki BAE güçleri Şebve ilinde konuşlu bulunduğu karargahtan çekildi

Yemen'in doğusundaki Şebve ilinde yer alan El-Alem Karargahı'nda konuşlu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçlerinin bölgeden çekildiği bildirildi.

26.10.2021 16:44  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in doğusundaki Şebve ilinde yer alan El-Alem Karargahı'nda konuşlu Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçlerinin bölgeden çekildiği bildirildi.

Şebve'deki valilik yetkililerinden alınan bilgiye göre, El-Alem Karargahı'ndaki bu çekilme Suudi Arabistan'ın ara buluculuğunda Yemen hükümeti ile BAE güçleri arasında varılan anlaşmanın uygulanması çerçevesinde gerçekleşti.

Söz konusu BAE güçlerinin, ülkeden ayrılmak üzere Suudi Arabistan sınırında yer alan El-Vedia Sınır Kapısı'na yöneldiği kaydedildi.

Şebve'de yer alan Balhaf Petrol Tesisindeki BAE güçlerinin de birkaç gün içinde bölgeden ayrılmasının beklendiği ifade edildi.

Şebve makamları, El-Alem Karargahı ile Balhaf Petrol Tesisini ele geçiren BAE güçlerini, tesisten petrol ihracatını engellemek ve ülkedeki ekonomik durumun daha da kötüleşmesine neden olmakla suçlamıştı.

Bunun üzerine hükümete bağlı güçler, temmuz ayında Balhaf Petrol Tesisi ile El-Alem Karargahı'nı kuşatarak BAE güçlerinden bölgeyi terk etmesini istemişti.

Suudi Arabistan'ın duruma müdahale etmesiyle taraflar arasında bir çatışma patlak vermeden BAE güçlerinin üç ay sonunda (ekim ayında) bölgeden ayrılmasını öngören bir anlaşma imzalanmıştı.

Yemen'deki iç savaş

Yemen'de İran destekli Husiler Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı kentlerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede 2017'de kurulan BAE destekli Güney Geçiş Konseyi (GGK), geçici başkent Aden dahil olmak üzere güneydeki hayati bölgeler ile stratejik öneme sahip Sokotra'yı kontrolü altında tutuyor.

Ağustos 2019'dan bu yana Aden'de, GGK'ye bağlı ancak kendi aralarında anlaşmazlık bulunan silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki BAE güçleri Şebve ilinde konuşlu bulunduğu karargahtan çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement