Yunanistan, Mısır'la elektrik temini için anlaşma imzaladı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan, Mısır'la elektrik temini için anlaşma imzaladı

Yunanistan, Mısır\'la elektrik temini için anlaşma imzaladı

Yunanistan-Mısır Elektrik Bağlantısı Mutabakat Muhtırası Atina'da imzalandı.

14.10.2021 17:55  Güncelleme: 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan- Mısır Elektrik Bağlantısı Mutabakat Muhtırası Atina'da imzalandı.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, Mısır Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Muhammed Şakir ile Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde, deniz altından döşenecek kablolar aracılığıyla yeşil enerji temin edileceği belirtildi.

Açıklamada, anlaşmanın Yunanistan-Mısır arasındaki stratejik ilişkiyi derinleştiren bir adım olduğu, Yunanistan'ın enerji güvenliğine katkıda bulunduğu ifadesine yer verildi.

Skrekas anlaşmanın, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa'daki jeopolitik rolünü artırdığını öne sürerek, "Bugünkü anlaşma bölgedeki refah ve enerji güvenliğinin güçlendirilmesi için belirleyici bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yunan basınında yer alan haberlerde, temelleri Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Haziran 2021'deki Mısır ziyareti sırasında atılan anlaşmanın Avrupa'nın enerji güvenliğine katkıda bulunacağı ve Mısır'ın ihtiyaç fazlası enerji arzını Avrupa pazarına ulaştırma arzusunu da karşılayacağı ileri sürülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan, Mısır'la elektrik temini için anlaşma imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı.

  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu, Hatay'daki okulun ihtiyaçlarını karşılamak için iftar sofrası düzenledi. Öğrencilerin burslarından artırdıkları paralarla destek verildi. Okulun yenilenmesi için 10-14 Mayıs tarihlerinde bölgeye gidilecek.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.


Advertisement