Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri

Etkinlikler kapsamında ''Her Yönüyle Habib i Neccar'' konulu sempozyum düzenlendi.

24.05.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri kapsamında 'Her Yönüyle Habib-i Neccar" konulu sempozyum düzenlendi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya'da bir otelde gerçekleşen sempozyum öncesi yaptığı konuşmada, Hatay çoğrafyasının insanlığın var olduğundan bu yana tarihin her döneminde insanı insan yapan değerlerin yaşandığı, binlerce yıllık bir medeniyet ve kültür birikimine sahip çok özel bir çoğrafya olduğunu belirtti.

Lekesiz, Hatay'ın en önemli zenginliklerinden bir tanesinin sevgiyi keşfetmesi, farklı dillerin, dinlerin, etnik kökenlerin, inançların uyum ahenk içerisinde yaşayabileceği güçlü bir iradenin yüzyıllar içerisinde geliştirilmesi olduğunu ifade etti.

Varlığını öldükten sonra da devam ettirebilmiş, insanlığın daha iyiye ve güzele gitmesi yolunda  insanlığın önünde adeta bir yıldız, kilometre taşı gibi rehber niteliğinde parlayan şahsiyetlerin var olduğunu ifade eden Lekesiz, onlardan birisinin de Habib-i Neccar Hz. olduğunun altını çizdi.

Vali Lekesiz, şiddetin, nefretin, kinin yaygınlaştığı günümüzde son nefesinde dahi geride kalan insanları düşünen Habib-i Neccar'ın inanç dünyasına çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Habib-i Neccar Kültür Derneği Başkanı Seyfi Özdemir de yaptığı konuşmada, Anadolu'da her şehirde o şehrin adeta sigortası hükmünde olan önemli şahsiyetlerin olduğunu, onlardan birinin de Allah dostu olan, ismi Kur'an-ı Kerim'de ve Yasin Suresi'nde zikredilen Habib-i Neccar Hazretleri olduğunu kaydetti.

Özdemir, Habib-i Neccar Hazretlerini daha iyi anlamak ve onun hangi mesajları vermek istediğini iyi mütala edilmesi gerektiğini söyledi.

Habib-i Neccar ve onun temsil ettiği değerleri tanıma ve tanıtmak adına son yıllara kadar yeterli bir çaba gösterilmediğini vurgulayan Özdemir, bu ihmali ortadan kaldırmak ve sorumluluklarını yerine getirmek üzere birçok vakıf, dernek, sendika, kanaat önderi, işadamı, esnaf, memur ve duyalı halkla bir araya gelerek Habib-i Neccar Kültür Derneği'ni kurduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Konya İl Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doç.Dr. Vahit Göktaş, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd.Doç, Ali Tekin ve Eğitimci-Yazar Dr. Mehmet Sılay, "Her Yönüyle Habib-i Neccar" konulu sempozyumlarını gerçekleştirdiler. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Habib-i Neccar Hz. Anma Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement