Hac ödemeleri ikinci bir duyuruya kadar ertelendi - Son Dakika
Sağlık

Hac ödemeleri ikinci bir duyuruya kadar ertelendi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ikinci bir duyuruya kadar hac ödemeleri ve hacla ilgili işlemlerin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

27.03.2020 10:45  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle Diyanet, hac ödemeleri ve eğitim faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle İslam alemi de etkileniyor. Daha önce umreyle ilgili alınan kararların ardından bir karar da hacla ilgili alındı.

"İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR ERTELENDİ"

Hac ödemelerinin ertelendiğini belirten Diyanet şu açıklamayı yaptı "2020 Yılında Hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı veya Acentalara kesin kayıt yaptırıp ilk taksit ödemelerini yaparak 2. ve 3. taksit ödemelerini henüz yapmayan hacı adaylarımızın taksit ödemeleri ve hac ile ilgili iş ve işlemler (hacı adaylarımızın eğitimleri, valiz, kitap, malzeme dağıtımı, görevli seçimi ve eğitimi gibi konular) ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir."

NE OLMUŞTU?

Koronavirüs salgını nedeniyle daha önce Suudi Arabistan umre ziyaretlerini önce diğer ülke vatandaşlarına ardından da kendi vatandaşlarına kapattığını açıklamıştı.

Hac ödemeleri ikinci bir duyuruya kadar ertelendi

Son Dakika Sağlık Hac ödemeleri ikinci bir duyuruya kadar ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kral32: eve gelirken çok korkuyorum ya cocuğuma ya eşime virüş bulaştırırsam diye lütfen lütfen hiç olamssa15 günlük sokağa çıkma yasağı gelsin çalışıyorum insanlar ile ister istemez konuşuyoruz dalgınlığımıza gelip dip dibe duruyoruz lütfen sokağa cıkma yasağı getirilsin ülkemiz için en sağlıklı karar budur 6 1 Yanıtla
  • şamil: Önmüzüdeki uzun bir zaman diliminde bu bir yıl olur hatta iki yıl olur.Haç ziyaretlerine bir ara vermemiz elzem denilebilir.Sadece Haç değil yurtdışı seyahatlerimizi uzunca bir süre ertelememiz gerekmektedir.İnsanlar sanıyorki haftaya ölümler bitecek öbür haftayada hayat normale dönecek buna müsade edilecek öyle değil maalesef.Bu büyük deprem gibi şu anda bazı günler 5 şiddetinde ,bir sonraki gün 5.5 şeklinde öncüsü artçısı belli olmayan depremler silsilesi.Bir tek çare "EVDE KAL TÜRKİYEM" veslm 4 0 Yanıtla Ki: Gerizekalı nereye kadar evde kal diyeceksiniz.kalacaksak sokağ a çıkma yasağı verilsin .salgının önü bir kesilsin.sonra evde kal diyin 2 3
  • .: Evet acil olarak sokağa çıkma yasağı getirilsin 0 0 Yanıtla
  • Rabbim hepimizi korusun : En yakın zamanda bu virüs de biter inşaallah...hepimiz dikkatli olalım tedbirli olalım 0 0 Yanıtla
  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı
    16:20 Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı

    Çorum Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis, kedi, köpek ve kanatlılar başta olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı.

  • Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı
    16:06 Kastamonu'da bir bebek vefat etti, soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da kurum bakımı altındayken bir bebeğin vefat etmesi üzerine adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu. Bebek, ailesi tarafından Bakanlığa bağlı kuruluşa teslim edildikten sonra sağlık kontrollerinden geçirilmiş ve her türlü sağlık kontrolü titizlikle yapılmıştır. Bebeğin durumunun kötüleşmesi üzerine müdahaleler yapılmış ancak kurtarılamamıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, sürecin yakından takip edileceği belirtilmiştir.

  • İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor
    15:48 İngiltere'de bağışlanan cesetler kozmetik eğitimde kullanılıyor

    İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS), bağışlanan cesetlerin başlarının kesilerek, doktorlara ve diş hekimlerine kozmetik işlemleri öğretmek için kullanıldığını ortaya çıkardı. Bu uygulama, bağışçıların son isteklerinin saygı görmemesiyle eleştiriliyor ve etik kuralların ihlal edilmesine yol açıyor.

  • Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı
    15:31 Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da vefat eden bebeğe ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığını ve sürecin yakından takip edildiğini bildirdi. Bebek, ailesinin talebi üzerine bakanlığın kuruluşuna teslim edilmiş ve sağlık kontrolleri titizlikle yapılmıştır. Bebeğin kesin vefat sebebi otopsi sonucuyla belirlenecektir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi İnşa Ediyor
    15:26 Ankara Büyükşehir Belediyesi Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi İnşa Ediyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ahlatlıbel Mahallesi'nde Aile Sağlığı Merkezi inşa ederek hizmet açmayı planlıyor. Aynı anda dört aile hekiminin hizmet verebileceği sağlık tesisinin nisan ayı içinde hizmete başlaması planlanıyor.

  • 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı
    15:07 3 yıl önce evlenmişlerdi! Yapışık ikizlerin düğününden kareler ortaya çıktı

    Yapışık ikizler Abby ve Brittany Hensel, 2021 yılında ABD'li bir gazi ile evlenmişti. Çocuk sahibi olmak isteyen ikizler ve eşinin düğünde çekilen kareleri ise yıllar sonra ortaya çıktı.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.


Advertisement