Hacı Adayları Danimarka?dan Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Hacı Adayları Danimarka?dan Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Hacı Adayları Danimarka?dan Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Hacı adayları Danimarka'dan gözyaşlarıyla uğurlandı Danimarka'dan Cidde'ye gidecek hacı adayları Kopenhag Havaalanı'nda gözyaşlarıyla uğurlandılar.

08.09.2015 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı adayları Danimarka'dan gözyaşlarıyla uğurlandı

Danimarka'dan Cidde'ye gidecek hacı adayları Kopenhag Havaalanı'nda gözyaşlarıyla uğurlandılar. 119 vatandaşımız ve 4 din görevlisinden oluşan kafileyi uğurlamak için hacı adaylarının yakınları havaalanına akın etti. Hacı adayları yapılan duaların ardından akraba ve yakın dostlarına sarılarak gözyaşları içinde veda ettiler. Din Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu ve Kopenhag Kocatepe Camii Derneği Başkanı Faik Cambaz tarafından uğurlanan hacı adaylarına kafile başkanlığı yapacak olan Kocatepe Cami İmamı Ömer Sarıgül 'Bu sene kutsal topraklara yolculuk yapmak üzere buradayız. Ben kafile başkanıyım. Benim dışımda 3 görevli arkadaşımız daha var. Büyük bir heyecan içindeyiz. Allah, sağlıklı bir şekilde gidip gelmek nasip etsin. Hep beraber görevlerimizi yapıp döneceğiz' dedi. Din Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu bu yıl Kopenhag'dan 115 kişinin hac seferini yapmak üzere Cidde'ye gittiğini belirterek, 'Bugün kutsal beldelere doğru oraların kokusunu, ibadet coşkusunu tatmak üzere yola çıkan vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Bu sene Danimarka Türk Diyanet Vakfı olarak toplam 115 hacı adayımızı uğurluyoruz. İlk durak İstanbul ve birkaç saat orada bekledikten sonra Sudi Arabistan'a uçacaklar. Cidde'den otobüslerle Mekke'ye gidecekler. Bugün gidip 5 Kasım'da dönecekler. Bir ay boyunca Mekke ve Medine'yi ziyaret ederek buraya hacı olarak dönecekler. Türkiye'de kalmak isteyenlerin bize önceden bildirmesi gerekiyor' dedi.

YÜKSEK HAÇ MASRAFI KATILIMI AZALTTI

Kocatepe Cami Derneği başkanı Faik Cambaz Hac seferlerinin biraz pahalı olması nedeniyle geçtiğimiz yıl 300 civarında olan hacı adaylarının sayısının 119'a düştüğünü belirterek, 'Danimarka'da vize sıkıntısı veya kura gibi başka sorun yaşanmadığı için vatandaşlarımız büyük bir kolaylıkla Hacca gidiyorlar. Hac masrafı kalacakları yere göre 29 bin kron ile 39 bin kron arasında değişiyor. Tabi vatandaşlarımızın çoğunun işsiz olduğunu düşünürsek bu parayı ödemekte zorluk çekiyorlar. Fiyatları düşürmek için çalışmalar yürüteceğiz' dedi. Vatandaşlarımızdan Osman Sert, önce kararsız olduğunu sonra eşinin ısrarı üzerine hacca gittiklerini belirterek, tarifi zor büyük bir duygu içinde olduğunu söylerken, Hüdai Kutlu ve eşi Nermin Kutlu da Hacca gidecekleri için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını, çocuklarından güçlükle ayrıldıklarını belirterek, 'Allah herkese nasip etsin' dediler. Önceki yıllarda tek tip giysiler içinde olan hacı adaylarının üzerinde bu yıl günlük giysiler olduğu görüldü. Hacı adayları hac kıyafetlerini İstanbul'da giyeceklerini söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacı Adayları Danimarka?dan Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement