Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Erzincan’da hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

08.08.2018 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı. 164 kişiden oluşan Erzincan 1. Kafile hacıları, Erzincan havalimanından gerçekleştirilen direkt uçuşla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 Yılı Hac Organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek üzere Erzincan'dan kutsal topraklara giden 164 hacı adayı, Erzincan Havalimanı'nda düzenlenen program sonrası kutsal topraklara uğurlandı.

Programa, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, müftülük personeli, hacı adayları ve yakınları ile çok sayıda vatandaş iştirak etti. Camii Kebir Müezzin Kayyımı Erdoğan Seren' in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin' in yaptığı konuşma ile devam etti.

İl Müftüsü Çetin konuşmasında; Kutsal yolculuk yapma imkanı elde eden kardeşlerimiz bu fırsatı iyi değerlendirip vahyin indiği ve duaların müstecap olduğu mekanları ve zamanlarını iyi değerlendirmeleri, hayatlarında temiz bir sayfa açıp Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için gayret göstermelerini, dualarında ülkemizi, milletimizi, devletimizi ve Ümmet-i Muhammedi unutmamalarını tembihlerken kutsal yolun yolcuları için dualar ederek sözlerini tamamladı.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Hacı adaylarına, kutsal topraklara yapacakları bu ulvi yolculuğun önemini hatırlatarak: "Rabbimiz, sizlere nasip ettiği bu kutsal vazifeyi inşallah bizlere de nasip eder" dedi ve hacı adaylarından vatanın, milletin birlik ve beraberliği için kutsal beldelerde dua etmelerini istedi.

Program, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen'in yaptığı dua ile sona ererken, yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları duygu dolu anlar yaşadı. Önce Mekke'ye gidecek hacı adayları ihrama girerek Erzincan'dan ayrıldılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek
    14:20 Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a manevi tazminat ödeyecek

    Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, eski CHP Milletvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle manevi tazminat ödemesine karar verdi. Özkoç, tazminat ve fer'ileri birlikte 122 bin 448 lira ödeyecek.

  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement