Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı

Havza ilçesinde hacı adaylarına aşı yapılarak sağlık eğitimi verildi.

04.07.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havza ilçesinde hacı adaylarına aşı yapılarak sağlık eğitimi verildi.

Kevser Camisi'nde, doktor Şükran Fidan'ın başkanlığındaki ekip, 85 hacı adayına menenjit ve oral polio aşısı yaptı, hacı adaylarına kutsal topraklarda sağlıklarını korumaları için yapmaları gerekenleri anlattı.

Hacda menenjit ve çocuk felci hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğu dile getirilirken, hacı adaylarına ilk kez 2012'de Suudi Arabistan'da görülen ve develerden insanlara geçen MERS-CoV hastalığı hakkında da bilgi verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Şükran Fidan hacı adaylarının sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, hacıların yoğun ibadetler nedeniyle daha az dinlenme imkanı bulacaklarını, bu nedenle de sağlık açısından dikkat edilmesi gereken hususlar bulunduğunu kaydetti.

Fidan, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Mekke ve Medine'de kurulan hastanelerde ve bazı bölgelerde faaliyete sokulan sağlık ocaklarında genellikle acil ve en sık gereken ilaçlar bulunuyor. Ancak hastaların sürekli kullandığı ilaçların aynısı olmayabilir. Bu nedenle kronik hastalığı olan kişilerin, sürekli olarak kullandıkları ilaçlarını Türkiye'ye dönene kadar yanlarına almaları önem arz etmektedir. Yolculuk öncesinde gerekli aşılar olunmalıdır. Hac süresince sürekli olarak, alışa geldiğiniz günlük normal hayatınızdan çok daha fazla hareket halinde olmanız gerekecektir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hacı Adaylarına Aşı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement