Hacı Aysu, "12 Eylül'ün Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin Önüne Geçmesi Haymanalıları... - Son Dakika
Güncel

Hacı Aysu, "12 Eylül'ün Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin Önüne Geçmesi Haymanalıları...

Hacı Aysu, "12 Eylül\'ün Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin Önüne Geçmesi Haymanalıları...

Haymana eski Belediye Başkanı Hacı Aysu,"12 Eylül 1980 darbesinin, Türkiye’nin Kurtuluşu olan Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin önüne geçmesi Haymanalıları üzüyor" dedi.

22.09.2018 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haymana eski Belediye Başkanı Hacı Aysu,"12 Eylül 1980 darbesinin, Türkiye'nin Kurtuluşu olan Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin önüne geçmesi Haymanalıları üzüyor" dedi.

Türkiye tarihin kara lekesi olan 12 Eylül 1980 darbesi ile Kurtuluş Savaşında düşman kuvvetlerinin Ankara'yı ele geçirmek için geldiği son kale olan Haymana Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin kazanıldığı tarih ile aynı olmasından dolayı Haymana'da vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Haymana eski Belediye Başkanı Hacı Aysu'da konu ile ilgili yaptığı açıklama da şunları söyledi: "Bu ülke ne çektiyse darbelerden çekti. Darbeler ülkemizin tarihine de büyük bir kara leke olarak geçmiştir. Millet darbecileri asla affetmemiştir ve 15 Temmuz'da da FETÖ'cu alçakların darbe girişiminde gereken cevabı vermiş ve 15 Temmuz Zaferini gerçekleştirmiştir. Bana göre 12 Eylül 1980 yılında gerçekleştirilen darbeden Haymana'da büyük bir zarar görmüş ve görmeye de devam etmektedir. 23 Ağustos - 12 Eylül 1921 tarihleri arasında yapılan ve Türk milleti için bir ölüm kalım savaşı olan son kalesi Haymana olan Sakarya Meydan Muharebesi Kurtuluş Savaşı içinde kader tayin edici olmuştur. Bu savaştan önce Yunanlıların başlıca hedefi Ankara yönünde ilerleyerek, Türk Ordusunu yok etmek ve Kurtuluş Savaşı'nın sembolü ve direniş merkezi haline gelen Ankara'yı ele geçirmekti. 12 Eylül 1921'de Haymana'ya kadar gelen düşman kuvvetleri Haymana'yı geçememiş ve geri püskürtülerek. Savaş Türk ordusunun üstün zaferiyle sonuçlanmıştır. 12 Eylül 1980 darbesi ile 12 Eylül 1921 tarihleri aynı olması şanlı zaferin önüne geçmektedir. Bu da Haymanalı hemşehrilerimizi derinden üzmektedir. Unutmayalım 12 Eylül kara bir lekeden önce, destansı bir zaferin tarihidir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacı Aysu, '12 Eylül'ün Haymana ve Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferinin Önüne Geçmesi Haymanalıları... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.


Advertisement