Hacıbektaş'a 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' - Son Dakika
Güncel

Hacıbektaş'a 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi'

Hacıbektaş\'a \'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi\'

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

29.01.2012 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Alirıza Selmanpakoğlu,Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar olan süreçte insanlık adına birer utanç olarak da değerlendirilecek Menemen, Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas olaylarının dile getirileceği 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' oluşturulmasına yönelik olarak devam ettirdikleri projede bu yıl sonuç alınmasını beklediklerini söyledi. Projeyi, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Başbakanlık Tanıtma Fonu ilgilileri ile Cumhurbaşkanlığı'na da sunduğunu aktaran Selmanpakoğlu, henüz olumlu bir gelişme sağlanamadığını belirtti.

Hacıbektaş İlçesi'ndeki Çilehane Mevkii'nde 2007 yılında hizmete kazandırdıkları 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Anıtı'nın hemen yanı başında planladıkları müzenin iç donatılarının oluşturulması için de sponsor firma ile olumlu görüşmeler içerisinde olduklarını vurgulayan Selmanpakoğlu, müzenin iç donanımlarının oluşturulmasına büyük bir olasılıkla Mart ayı içerisinde başlayabileceklerini bildirdi.

Cumhuriyet karşıtları tarafınca öldürülen Cumhuriyet'in büyük aydınlarının bireysel olarak anlatılacağı bölümünde oluşturulacağını anlatan Selmanpakoğlu, bu bölümde Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu, Ümit Kaftancıoğlu'nun da eserlerinin sergileneceğini vurguladı. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hacıbektaş'a 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement