Hacıbektaş'ta Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Hacıbektaş'ta Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Açıldı

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde oluşturulan ‘Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi’nin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından gerçekleştirildi.

17.08.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde oluşturulan 'Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi'nin açılışı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından gerçekleştirildi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl ulusal düzeyde 52.'si gerçekleştirilen Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin ikinci gününde Hacıbektaş Belediyesi tarafından Çilehane mevkiindeki Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi içerisinde kurulan Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu veÜmit Kaftancıoğlu gibi aydınların ve Sivas Olayları gibi tarihe damga vuran olayların anlatıldığı müzenin açılışında konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu: "İnsanlık Müzesi'nin yapılış amacı; karanlıkla aydınlığın çeliştiği ve çakıştığı noktalarda artık bir daha karanlıkların devam etmemesi ve aydınlığa dönüşmesi ve tek çizginin aydınlık olması. Çünkü biz gelişme ve aydınlanma sürecini tamamlayamadık. Bu sürecin tamamlanmasında bu tür müzelerin katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

CHP'li Ağbaba ise Hacıbektaş'ın Türkiye'de Anadolu'da barış ve kardeşlik tohumlarının atıldığı bir bölge olduğunu ifade ederek, "Övünerek söylemek gerekir ki Ortadoğu coğrafyasına batkımız zaman atılan barış ve kardeşlik tohumları yeşermeye devam ediyor. Bu tohumlara su verenlere teşekkür ediyoruz. Burada İnsanlık Müzesinin açılması önemli. Umarız Türkiye geçmişte yaşanan karanlık olayları bir daha yaşamaz. Maalesef Türkiye'nin tarihi katliamlar tarihi gibi. En son Suruç'ta bir katliam yaşadık. Umarız bundan sonra Türkiye'de Hacı Bektaş Veli'lerin, Mevlana'ların, Yunus Emre'lerin ekmiş olduğu barış ve kardeşlik tohumları çok güçlü bir şekilde yeşerir ve bir daha Anadolu insanı acı çekmez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP eski Milletvekili Umut Oran, İstanbul Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu tarafından kesildi.

Açılışın ardından törene katılanlar hep birlikte müzeyi gezdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hacıbektaş'ta Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement