Hadi Öldürsene Canikom - Son Dakika
Kültür Sanat

Hadi Öldürsene Canikom

Hadi Öldürsene Canikom

Aziz Nesin'in yazdığı Haldun Dormen'in yönettiği en sevilen komedi klasiği Hadi Öldürsene Canikom, 11 Ekim'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

11.10.2016 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aziz Nesin'in yazdığı Haldun Dormen'in yönettiği en sevilen komedi klasiği Hadi Öldürsene Canikom, 11 Ekim'de Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

"Dilek Türker, 1990 yılında Aziz Nesin'in kendisi için yazdığı "Bir Zamanlar Memleketin Birinde" adlı oyunu sahnelemek için Türkiye'ye dönerek Tiyatro Ayna'yı kurdu. İşte bu vefa duygusu ile "Hadi Öldürsene Canikom" oyununu sahneye koyarak, 24 yıl sonra hem Aziz Nesin'e bir selam göndermeyi hem de Nesin Vakfı'na bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Avrupa'daki ilk projesine destek vermek üzere Almanya'ya giderek onu yalnız bırakmayan Haldun Dormen ve Osman Şengezer bu anlamlı projede de Dilek Türker'e destek verdiler.

Aziz Nesin'in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan bu oyun; bir apartmanın zemin katında yalnız yaşayan iki dul ve yaşlı kadının trajikomik hikayesidir. Beraber yalnızlıklarını paylaşan bu iki kadından Siyen, ölmüş kocasının anıları, Diha ise sahte aşk mektupları ile avutur kendisini.

Gazete ve radyo haberleri, kendini havagazı memuru olarak tanıtan, evine girdiği yalnız kadınları öldüren bir erkekten bahseder. Havagazı memuru gelir ve hayatın sürprizleri, gerçekleri ortaya çıkar. 1970'lerde yazılmış bu eser Aziz Nesin'in kendisine özgü güçlü mizahı ile günümüz insanının yalnızlık ve sevgisizlik sorununa da gülerek ve düşünerek bakmamızı sağlıyor."

Yazan: Aziz Nesin

Yöneten: Haldun Dormen

Dekor: Osman Şengezer

Oyuncular: Dilek Türker, Ayberk Attila, Tiraje Başaran

Yardımcı Yönetmen: R. Onur Duru

Asistanlar: Caner Tör, Ayşegül Yalçıner

Işık Kumanda: Emir Tatlı

Ses Kumanda: Cemal Şafak

Giydirici: Rana Fatma Kuyucu

Proje Koordinatörü: Nurgül Yeziz

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Hadi Öldürsene Canikom - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı
    10:14 Düzce Valisi Selçuk Aslan, kültürel mirasın korunmasının önemini vurguladı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Adige Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, kültürel faaliyetler hakkında bilgi aldı. Vali Aslan, kültürler arası etkileşimin önemine dikkat çekerek, kültürel mirasın korunup gelecek nesillere aktarılmasının değerini vurguladı.

  • Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi
    09:58 Ferhan Şensoy'un Hayrola Karyola oyunu AKM'de sahnelendi

    Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı Hayrola Karyola oyunu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sanatseverlerle buluştu. Oyunda müzik eşliğinde seyirciyle etkileşim halinde olan genç çiftlerin komik ve trajik durumları anlatılıyor. Oyun, geleneksel Türk tiyatrosu normlarından yararlanılarak sahneleniyor. Oyuncular, oyunu keyifle oynadıklarını ve yeni eklemelerle daha keyifli bir boyut kazandığını belirtiyor.

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

  • İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor
    21:59 İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor

    İş Sanat, karikatürist Latif Demirci'nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan bir sergi düzenliyor. Sergi, Demirci'nin eserlerini, çizgi karakterlerin maceraları, yayımladığı kitaplar ve farklı çalışmalarıyla birlikte kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuyor. Ayrıca sergide, unutulmaz kahramanların yanı sıra günlük gazete karikatürlerinden örnekler de yer alıyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.


Advertisement