Hadim Myo'dan Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi - Son Dakika
Yerel

Hadim Myo'dan Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi

Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu ile Taşkent Ziraat Odası Başkanlığı İşbirliğiyle Hazırlanan 'Hadim-taşkent Organik Tarım Üretimini Yaygınlaştırma Eğitimi Projesi' Mevlana Kalkınma Ajansı Tarafından Desteklenen 46 Proje Arasında Yer Aldı

01.08.2010 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuk Üniversitesi Hadim Meslek Yüksekokulu ile Taşkent Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan 'Hadim-Taşkent Organik Tarım Üretimini Yaygınlaştırma Eğitimi Projesi' Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 46 proje arasında yer aldı. Hadim Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Durmuş Ali Ceylan, kırsal kalkınmaya destek verecek projeyle Hadim ve Taşkent ilçeleriyle Korualan, Bağbaşı, Bolat, Dedemli, Bademli, Avşar, Çetmi, Balcılar beldelerinin de bulunduğu 10 beldede, 200 çiftçiye organik tarım eğitimi vereceklerini kaydetti.

Projenin bölgeye bilimsel, ekonomik ve sosyal açıdan faydalı olacağını söyleyen Ceylan, 'Bu proje Hadim ve Taşkent ilçelerinin gelişmesi açısından çok önemli. Özellikle kiraz ve üzüm yetiştiriciliği açısından faydalı olacak. Son yıllarda kirazın ihraç edildiğini de düşünürsek proje daha da önem kazanıyor. Arazisi engebeli olan bu bölgede organik tarımın gelişmesinden başka çarede görünmüyor. Ancak çiftçilerimizin organik tarım konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığının farkındayız. Bu proje ile çiftçilerimizin mesleki bilgi yetersizliğini gidereceğiz' dedi.

Ceylan, projenin 10 ay süreceğini ifade ederek, projeye öncelikle çiftçileri tespit ederek başlayacaklarını, eğitimlerin büyük bir kısmını arazi üzerinde uygulamalı olarak yapacaklarını belirtti.

(MUM-RIF-İRE) - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hadim Myo'dan Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement