Hadis Filmleri Can Suyu Olacak - Son Dakika
Güncel

Hadis Filmleri Can Suyu Olacak

Hadis Filmleri Can Suyu Olacak

Yönetmen Muhammed Benek, Hz. Muhammed'in hayatımıza ışık tutan sözlerini, davranışlarını ve tavırlarını özgün senaryolar ile hikâyeleştirip, kısa filmler halinde getirdi.

30.06.2015 08:57  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Muhammed Benek, Hadis-i Şerifleri senaryo ile hikayeleştirerek kısa filmler haline getirdi. Benek, izleyiciyle buluşan film için "Egoların öne çıktığı, toplumsal travmaların arttığı bir dönemde 'Hadis Filmleri'nin can suyu olacağına inanıyorum" dedi.

TRT ve Selçuklu Belediyesi'nin işbirliği ile bu yıl gerçekleşen ve jüri başkanlığını Osman Sınav'ın yaptığı "Bir Hadis Bir Film" yarışmasında "Elma" filmiyle Jüri Özel Ödülü alan Muhammed Benek, projenin alt yapısını iki yıl önce 'O'nu Seyret' ismiyle oluşturduğunu, bu yarışma ve ödülün harekete geçmesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

FİLM CANSUYU OLACAK

"Peygamber Efendimiz, Yaratıcı tarafından 'Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım' sözüne muhatap olmuş mükemmel insan modelidir" diyen Benek, egoların daha fazla öne çıktığı toplumsal travmaların arttığı bir dönemde "Hadis Filmleri"nin bir can suyu olacağına inandığını ifade etti. Özgün senaryolara dönüştürülebilecek tüm hadislerin kısa filmlerini çekmek istediğini belirten Benek, 'Hadis Filmleri'nin kendisi için ömürlük bir proje olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hadis Filmleri Can Suyu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement