Haftanın İos Oyun ve Uygulamaları - Son Dakika
Teknoloji

Haftanın İos Oyun ve Uygulamaları

Haftanın İos Oyun ve Uygulamaları

Bugüne kadar iOS için çıkan oyun ve uygulamalardan derlediğimiz dosyamız.

22.02.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ruşen Göbel - - Icarus-X

Icarus-X, eskiden aterilerde oynadığımız uzay oyunlarıyla benzeşen bir oyun. 2 boyutlu oynanışa sahip 3 boyutlu oyun, oldukça başarılı.

Echograph

Hareketli gif görüntülerinin yeniden hayatımızın bir parçası olmaya başlamasıyla, gif üreten uygulamalar da ortaya çıkıyor. Echograph da bu uygulamalardan biri. Gayet kullanışlı...

Air Jump

Air Jump ise, basit bir platform oyunu. Cihazı sağa - sola sallayarak karakterimizi kontrol ediyoruz ve ekrana dokunarak havaya sıçramasını sağlıyoruz.

Lazors

Lazors, büyük ihtimalle Portal 2'deki lazerli bölümlerden esinlenerek tasarlanmış bir oyun. Lazerin çıkış noktasından başlayarak, aynalardan yansıta yansıta belirli bir noktaya ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.

CarTunes

Araba kullanırken iPhone üzerinden müzik dinliyorsanız, CarTunes gibi arayüzü basitleştiren ekstra müzik uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu uygulama ile müziğinize müdahale etmek, eskisinden çok daha kolay ve tehlikesiz olacak.

#Sayfa#

MyScript Calculator

MyScript Calculator standart hesap makinelerinden ayrı olarak, kağıt üzerinde yaptığımız gibi hesap yapmamızı mümkün kılıyor. "Nasıl oluyor?" demeyin, indirip deneyin.

MyScript Memo

MyScript Memo, basit bir not alma uygulaması. El yazınız ile aldığınız notlara, ek olarak fotoğraf yerleştirebiliyorsunuz.

Flick Shoot

Flick Shoot, kaleyi karşıdan gören bir noktadan şut çekmenizi isteyen bir oyun. Şutların isabet oranına göre ekstra süre kazanıp, daha yüksek puanlara ulaşabilirsiniz.

SimplePhysics

SimplePhysics, matematiksel yeteneklerine güvenen okurlarımıza hitap ediyor. Fizik kurallarına göre hesap yapıp, çeşitli yapılar kuruyoruz. Sonrasında, bilgisayar da test ediyor.

Nyan Cat: Lost in Space

Nyan Cat: Lost in Space, son derece eğlenceli bir platform oyunu. Kendinizi, daha yüksek puan yapmaya zorlayabilirsiniz.

#Sayfa#

Bug Heroes Quest

Bug Heroes Quest, böcek kahramanlarınız ile beraber harika ortamlarda RPG görevleri yapabildiğiniz eğlenceli bir oyun. Böceklerin aralarındaki çok çeşitli hikayelerin arasında, harika vakit geçirebilirsiniz.

Super Tank Battle

Resmin altına yorum yapmamıza gerek yok herhalde, değil mi? Evet, efsane tank oyunu iPhone'unuza geldi.

Glowfish

Denizlerin altında verilen görevleri yaptığınız Glowfish oyunu, özellikle grafikleriyle son derece beğenimizi topladı. Masan dünyası gibi, tavsiye ederim.

ArtRage

ArtRage, çeşitli fırça efektleriyle desteklenen basit bir çizim uygulaması. Örnek resim olarak çok iyi bir şey çıkaramadım ama siz içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarabilirsiniz.

Battle.Net Mobile Authenticator

Battle.net Mobile Authenticator, World of Warcraft, StarCraft 2 ve Diablo 3 oyunlarının güvenliğini sağlayan bir uygulama. Battle.net hesabınız varsa, bu uygulamayı kullanmanızı tavsiye ederiz.

#Sayfa#

World of WarCraft Armory

World of WarCraft Armory, her WoW oyuncusunda bulunması gereken bir uygulama. Guild içi mesajlaşma ve açık artırma gibi özelliklerin yanı sıra, karakterlerinizin ve arkadaşlarınızın karakterlerinin durumlarını da 3 boyutlu olarak görebiliyorsunuz.

RedLaser

RedLaser, bir barkod okuma uygulaması. Kolay bir kullanıma sahip olan bu uygulama, fiyatları göstermenin yanında inceleme sayfalarını da görüntüleyebiliyor.

Score!

Score!, futbolseverler için harika bir oyun. Geçmişteki en güzel golleri tekrarlamaya çalıştığınız oyunda, çok sayıda senaryo bulunuyor.

Flickr

Flickr, resimleri kaliteli bir şekilde paylaşmanızı sağlayan internet servisinin mobil uygulama sürümü. Fotoğraflarınızın Facebook paylaşımlarında kaliteden ödün verdiğini düşünüyorsanız, Flickr'ı denemelisiniz.

PowerSketch

PowerSketch, fotoğraflar üzerinde çeşitli efektler uygulamanızı sağlayan ilginç bir uygulama. Kendine özel bir kamera arayüzüne sahip olması ise, en büyük avantajı.

#Sayfa#

YouTube

iOS 6.0 ile birlikte Google'ın uygulamalarından vazgeçen Apple, YouTube uygulamasını işletim sisteminden kaldırmıştı. Google ise uygulamayı yeniden hazırladı.

FatBooth

FatBooth, iOS'taki çok sayıdaki yüz geliştirme uygulamalarından biri. Adından ve resimden de anlaşılabileceği gibi, resimdeki kişinin kilosunu birazcık artırıyor.

One Touch Drawing

One Touch Drawing, çeşitli şekilleri, elinizi hiç kaldırmadan çizmenizi isteyen basit bir oyun. Zorluk ilerledikçe, saatlerinizi bu oyunla harcadığınızı farkedeceksiniz.

FlickFootball

FlickFootball, frikik ve penaltı çekmeyi seven futbol severlerin ilgisini çekebilecek bir oyun. Topa istediğiniz gibi falso verebiliyor olmanız da en büyük eğlencesi.

Sky Gnomes

Sky Gnomes, Bug Heroes'u hazırlayan Foursaken firmasının ilginç bir oyunu. Gökten yere daha hızlı düşme yarışı verdiğimiz Sky Gnomes, oldukça şirin karakterlere sahip.

#Sayfa#

Aerox

Aerox, 3 boyutlu bir mekanda topu hareket ettirerek sonuca ulaştırmaya çalıştığınız bir iOS oyunu. Son derece eğlenceli bir oyun olan Aerox, grafikleriyle de dikkat çekiyor.

iKarikatür

iKarikatür, çok sayıda karikatürün bir arada toplandığı hoş bir uygulama. Eğer karikatürleri seviyorsanız, bu uygulamayı kaçırmayın.

Need for Speed: Most Wanted

Need for Speed Most Wanted, bilgisayarda da oynadığımız oyunun, mobil sürümü. Görsel anlamda başarılı olan oyun, oynanmayı hakediyor.

Grafitti Me!

Graffiti Me!, fotoğraf geliştirme uygulamalarına farklı bir yaklaşım sergiliyor. Bu uygulamada, fotoğrafları graffiti haline çevirebiliyoruz.

Demolition Physics

Demolition Physics, bir fizik motorunun patlamalar ve parçacıklar üzerine yaptığı hesaplamaları gösteriyor. Herhangi bir amacı olmayan uygulamayı, sırf keyif için kullanabilirsiniz.

#Sayfa#

Bubbsie

Bubbsie uygulaması, fotoğraflar üzerine basitçe konuşma balonu eklemenizi mümkün kılan bir uygulama. Çok detaylı değil fakat yine de eğlendirecek tipten...

Coaster Crazy

Coaster Crazy, iOS platformunda oynanacak en keyifli oyunlardan. Roller Coaster inşa ettiğimiz oyundaki detayları görünce şaşıracaksınız.

Face Monkey

Face Monkey, geçen hafta tanıttığımız Face Bomb! uygulamasına benziyor. Fakat bu sefer yüzü kopyalamak yerine, direk olarak değiş - tokuş yapıyor!

Dead Trigger

Dead Trigger, heyecanlı ve korku ağırlıklı bir FPS oyunu. Zombilere karşı verilen mücadeleden sağ salim çıkmayı amaçlıyoruz.

SpeedTest

Speedtest.net uygulaması, pek çoğumuzun internet hızı kontrolü yaparken kullandığı internet sitesinin uygulama sürümü. Basit, hızlı ve kullanışlı.

#Sayfa#

Modern Combat 4

Modern Combat 4, FPS oyunlarını sevenler için harika bir oyun. 4 - 5 saatlik oynama süresine sahip olan oyun, grafikleriyle göz dolduruyor.

Face Bomb!

Face Bomb! ise son derece eğlendirici bir uygulama. Resimde bulunan yüzleri algılayıp, bir kişinin yüzünü herkese aktarabiliyor. Sonuçta da ortaya Ajan Smith ordusu gibi bir şey çıkıyor.

Origami Expert

Origami Expert uygulaması, adından da anlaşılabileceği gibi kağıt katlama ile uğraşanların ilgisini çekebilecek bir uygulama. İçerisinde çeşitli yöntemler yer alıyor.

Here Maps

Here Maps, Apple'ın harita faciasından sonra ortaya çıkan bir iOS uygulaması. Eğer Apple'ın Harita uygulamasını yetersiz buluyorsanız, Nokia'nın hazırladığı Here Maps'e göz atabilirsiniz.

Dictation

Dictation, konuşmanızı yazıya dökme konusunda oldukça başarılı bir uygulama. Eh, ekran görüntüsünde yanlış yazıyor olmasının sebebi, son derece gürültülü bir ortamda denemiş olmamız.

#Sayfa#

ElastiCam

Elasticam uygulaması, çok sayıdaki fotoğraf işleme yazılımının aksine, Phoptoshop'taki Liquify efektini uygulamanızı mümkün kılıyor. Arkadaşlarınızın fotoğraflarına uygulayarak eğlenceli sonuçlar elde edebilirsiniz.

AHaber

AHaber uygulaması, sürekli olarak güncellenen, Türkçe haber portalı olarak tercih edilebilir. Programların takibi, video izleme, astroloji, kur bilgisi, yayın akışı, hava durumu derken, bir hayli detaylı bir uygulama ile karşı karşıya kalıyoruz.

Decide Now!

Decide Now! uygulaması ise, kararsız kaldığınızda size rastgele bir seçenek sunuyor. Seçeneklerin kişiselleştirilebiliyor olması da, uygulamanın en büyük artısı.

Bug Heroes Deluxe

En eğlenceli iOS oyunlarından biri olan Bug Heroes Deluxe, böcek dünyasında geçen kıyasıya mücadeleyi konu alıyor. Böcek kahramanlarınızı seçin, yiyecekleri toplayın ve düşman böceklere karşı savunun!

Flipboard

Flipboard da, haber takibi için kullanılabilecek bir uygulama. İlgi alanlarınızı belirleyin, haberleri son derece basit bir arayüzde takip edin. Bu kadar basit.

Ruşen Göbel - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Haftanın İos Oyun ve Uygulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement