Hafter, Libya'da aylardır petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Hafter, Libya'da aylardır petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdı

Türkiye'nin Milli Birlik Hükümeti'ne desteğiyle Libya'da gücünü yitiren darbeci Hafter, 214 gündür petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdı.

18.08.2020 23:25  Güncelleme: 01:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafter'e bağlı "Petrol Tesisleri Muhafızları" adlı milis grubunun lideri Naci el-Mağribi'nin yaptığı açıklamaya göre, "Hafter, Libyalıların hayatın pek çok alanında yaşadığı sıkıntıların sona erdirilmesi ve petrol üretimi ile ihracatının yapıldığı tesislerin altyapısının korunması için liman ve tesislerin yeniden açılması talimatı" verdi.

KARAR SONRASI LİBYA DİNARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Açıklamanın ardından ülkede dolar kuru Libya dinarı karşısında 6,60 seviyesinden 5,85 seviyesine kadar geriledi.
Libya'nın petrol rezervlerinin yüzde 80'inden fazlasına ev sahipliği yapan doğu bölgelerini işgal altında tutan Hafter, petrolü Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan meşru Libya hükümetine karşı siyasi koz olarak kullanmak için 18 Ocak'tan bu yana liman ve tesisleri kapalı tutuyordu.

208 GÜNLÜK ZARAR 8 MİLYAR 221 MİLYON DOLAR

Ülkede petrolün çıkartılması, işlenmesi, dağıtılması ve ihracatından sorumlu Ulusal Petrol Kurumu, geçen hafta yaptığı açıklamada, liman ve petrol sahalarının kapalı kalmasının 208 günlük bilançosunun 8 milyar 221 milyon dolar olduğunu duyurmuştu.

HAFTER KÖŞEYE SIKIŞTI

Libya'da gücünü yitiren darbeci Hafter'in kontrolü altındaki bölgelerde bile halk tarafından istenmediği, kendisine yönelik eleştiri yapan herkesin DEAŞ ve Müslüman Kardeşler yanlısı olmakla suçlanarak cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Hafter'in ordusu,Libya Ulusal Ordusu(LUO)'nun istihbarat subayı bir asker, gizlenen gerçekleri bir haber ajansına anlattı. Hafter'in gücünün azaldığını anlatan istihbarat subayı, Trablus çatışmasında verilen kayıplardan söz edilmesini dahi yasaklandığını, baskıcı tutumu nedeniyle Libya'nın doğusundaki halkın askeri bir yönetim istemediğini anlattı.

Hafter, Libya\'da aylardır petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hafter, Libya'da aylardır petrol üretimine uyguladığı blokajı kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Kukla: TAM BİR KUKLA.YABANCILARA HİZMET EDİYOR.EMPERYALİST DEVLETLER ONU LİBYAYA MEMUR ETMİŞLER.YAZIKLAR OLSUN SANA. 1 0 Yanıtla
  • yunus korkmaz: allah c c ulusal hükümeti haltere karşı muvaffak etsin insaallah. 1 0 Yanıtla
  • Harderwijk: Arkadaki bizim zirhli arac degilmi. 0 0 Yanıtla Dikkat: Evet ama hafter fotoya ekleme... 0 0
  • Cuma: Satılmış sinek 0 0 Yanıtla
  • AJANA BENZİYOOR.EMİR ALMIŞ GİBİ: AJANA BENZİYOR.KENDİSİNİ NİYE BU HALE SOKMUŞ.AKLI YOK MU.ELİN AJANLIĞINI YAPIYOR.ŞAHSİYETİ EKSİK GALİBA. 0 0 Yanıtla
  • Şamil: Kim düşünür Libya insanını.Destekçilerinin verdiği takviye azaldı.Yavaş yavaş finasman sıkıntıları başladı.Silah mühimmat için gerekli takviye suyunu çekti.Eskisi kadar kimse inanmadığı için verilen cukkada kesildi.Şimdi zayıflamamak adına aklınca ticarete başlayacak oradan beslenecek.Kime satacaksın petrolü.Zaten dünyada pandemi kaynaklı petrol kullanımında bir gerileme var.Bu sonunun görülmeye başladığının ön habercisidir.Sonraki adım sözde müttefiklerinden yardım çağrısı olacaktır.Vesselam... 0 0 Yanıtla

Advertisement