Hak Edenlerle Albüm Yaptım! - Son Dakika
Magazin

Hak Edenlerle Albüm Yaptım!

Hak Edenlerle Albüm Yaptım!

Yeniden aranje ettiği eski şarkıları dört yeni parçayla buluşturarak 'Zamansız Şarkılar' adında bir albüm hazırlayan ünlü aranjör İskender Paydaş; albümde....

11.12.2011 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en ünlü aranjör ve bestecilerinden İskender Paydaş, bu hafta başında çıkacak olan 'Zamansız Şarkılar' adlı albümünde; 90'larda severek dinlediğimiz parçalara yeniden hayat verdi. 10 şarkıdan oluşan albümde; 'Nasıl Yani?', 'DR.', 'Yeni Aşk' ve 'Kartal Dağı' adlı dört yeni parçaya da yer veren Paydaş, projede Türkiye'nin en ünlü isimleri ile genç yetenekleri de bir araya getirdi. Ünlü prodüktörle, yakında her biri liste başı olmaya aday şarkılarını ve albümü konuştuk...

YENİ ANILAR DOĞACAK

Neden böyle bir albüm hazırladınız; 90'larda dinlediğimiz şarkıları yeniden hatırlatmak mı istediniz?

İnsanların geçmişte dinledikleri şarkılarla zaten bir anı bağı var. Ben bu albümde, o anı bağını kopartıp yeni anılar oluşturmak için, yapılarını değiştirmeden şarkılarda düzenlemeler yaptım. Çünkü şarkıların asıl görevi anı yaratmak, bizi değişik duygulara sürüklemektir. Bir de şarkılar zamanla eskimez. Yaptığım aranjmanla o şarkıya yeni bir hikaye yazabilirim. Bu albümde bunu da göstermek istedim.

Albümde Türkiye'nin en ünlü yorumcularını bir araya getirmişsiniz. Herhalde kime "Hadi" deseniz, kimse size "Olmaz" demiyordur...

Çok tanınmış isimlerde bu sorunu yaşamıyoruz ama bazen tanınmamış isimlerde şaşkınlıklar oluyor. Böyle bir şey beklemedikleri için "Hayrola" falan diye düşünüyorlar herhalde!

ŞARKICI MÜZİK ALETİDİR

Ünlülerin yanı sıra isimlerine aşina olmadığımız genç şarkıcılar da var albümde. Onları nasıl seçtiniz?

Şarkıcılar benim enstrümanlarım gibi bu albümde. Yani ben şarkıcıları bir müzik aleti gibi kullandım; önüme koydum ve şarkıyı söylettim. Hangi şarkıyla hangi şarkıcı iyi gidiyorsa, onu o şekilde kullandım; tanınmış olup olmamaları benim için hiç önemli değildi. Tanınmamış isimlerde de; gerçekten performansı enteresan olan, bir orijinallik taşıyan, kendine has sesi olan kişileri kullandım.

Bir amacınız da yeni isimlere şans vermek miydi?

Türkiye'de meşhur olmak çok kolay aslında. Hak etmeyen birçok kişi, müzik sayesinde meşhur oluyor. Televizyonlarda onun klibi oynuyor, billboardlarda onun resimleri oluyor, radyolarda onun şarkıları çalıyor ve bunları hak eden insanlara yer kalmıyor. Ben bu albümde hak edenlere yer verebilmekten dolayı mutluyum ve Türkiye'ye yeni yetenekler kazandırabileceksem bundan gurur duyarım. En azından biraz daha farklı sesler, farklı müzikler dinleme şansı elde edeceğiz.

Hak etmeyenlerin gündeme gelmesinde yapımcıların da payı yok mu sizce?

Sadece yapımcıyla ilgili bir şey değil. Bu kurgulanabiliyor; başka bir mesleği olup da bu şekilde daha da isim yapmaya çalışan insanlar da olabiliyor. Mesela çok cesaretli kişiler de çıkıyor ve yapımcıları da yanıltabiliyorlar. Sonuçta da iyiye fırsat kalmıyor. Ben, iyiye fırsat vermeye çalışıyorum şu anda. Mesela Şebnem Ferah'ın ilk albümünde birlikte çalıştık, o zaman kendisi hiç tanınmıyordu ama şu an herkes tanıyor onu. Aynı şey Mirkelam ve Atiye için de geçerli...

KERİM TEKİN GENÇ BİR KIZLA DÜET YAPTI

Albümdeki 'Kar Beyaz' şarkısıyla Kerim Tekin'i anmak istedim ve onun yorumunu korudum. Fakat daha sonra aklıma; onu genç bir kızla düet yaptırarak, hikayeyi bugüne taşımak geldi. İrem şu an Kerim'in hayata veda ettiği yaşta... Kerim o parçayla büyük bir başarıya ulaşmıştı, bence İrem de bu parçayla büyük bir başarıya adım atacak. Yani bir yerde Kerim abisi ona, bu şarkının getirebileceği her türlü güzelliği devretmiş olacak.

MUSTAFA CECELİ YENİ BİR KAYAHAN DEĞİL!

Geçtiğimiz yaz müziği bıraktığını açıklayan Teoman da albümde sesiyle yer alıyor. Bu yaptığı son kayıt mıydı?

Teoman, bu parçayı kaydettikten bir ay sonra müziği bırakma kararını açıkladı. Aslında kayıtları yaparken hiç de müziği bırakacak bir hali yoktu, gayet enerjikti. Herhalde sonra bir şeylere kafası attı.

90'larda romantik şarkılar deyince hep Kayahan aklımıza gelirdi. Albümde; daha önce Kayahan'ın söylediği 'Sensiz Olmaz ki' şarkısını Mustafa Ceceli okuyor. Sizce bu dönemin romantik prensi Mustafa Ceceli mi?

Mustafa Ceceli ve Kayahan çok farklı karakterler. Kayahan daha bir baskın, daha dominant bir karakter; en romantik şarkıyı bile biraz hafif tehditkar söyler. Mustafa da bugünün modern, daha yumuşak romantik erkeği. Ama ikisinin arasında büyük bir anlatım ve üslup farkı var. O yüzden Mustafa Ceceli ikinci bir Kayahan değil, tamamen başka ve yeni bir şey.

Yıllardır birlikte çalıştığınız Kayahan'ın Nilüfer'le olan küslüğü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dostlukları para puldan çok manevi şeyler yüzünden bozuldu sanırım ama artık barıştılar. Eğer dostlukları devam edecekse, hiç müzik yapmamalarını tercih ederim. Dileğim onların hep dost kalması.

ZAMANSIZ ŞARKILAR

'Bu Aşk Fazla Sana' (Teoman)

'Nasıl Yani?' (Atiye & Mirkelam)

'Sensiz Olmaz Ki' (Mustafa Ceceli)

'Kar Beyaz' (Kerim Tekin & İrem Candar)

'DR.' (Kenan Doğulu)

'Tavla' (Özgün & Doa)

'Yeni Aşk' (Yılmaz Kömürcü)

'Arap Saçı' (Pelin Yılmaz)

'Batsın Bu Dünya' (BBD Korosu)

'Kartal Dağı' (Enstrümantal)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hak Edenlerle Albüm Yaptım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement