Hak Edişlerini Alamayan Taşeron Firması İşçileri Eylemde - Son Dakika
Yerel

Hak Edişlerini Alamayan Taşeron Firması İşçileri Eylemde

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında yer altı hazırlık işini alan taşeron firmada çalışan maden işçilerinin, hak edişlerini alamadıkları için geçen hafta başlattıkları eylemlerin sürdüğünü bildirildi.

21.07.2011 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında yer altı hazırlık işini alan taşeron firmada çalışan maden işçilerinin, hak edişlerini alamadıkları için geçen hafta başlattıkları eylemlerin sürdüğünü bildirdi.

Tutkun, yazılı açıklamasında, geçen günlerde aynı firmanın TTK Kozlu Müessese Müdürlüğünde çalışan işçilerinin yaptıkları ses getirici eylemler sonrasında haklarını aldıklarını anımsattı.

Geçmişe dönük birikmiş alacakları ve bir aylık maaşları içeride bulunan Üzülmezli işçilerin bugün kendisini ziyaret ettiğini anlatan Tutkun, şunları kaydetti:

"Madenci arkadaşlarımızın haklı taleplerinin sonuna kadar arkasındayız. Bu arkadaşlar, zaten bizim üyemiz, onların her sorunuyla ilgilenmek vazifemiz. İş yerlerinin girişinde eylemlerini sürdüren işçilerimizin yazılı taleplerini, şirketin müdürü Kaya Bayram'a ileterek, sorunun bir an önce çözülmesi ve iş barışının sağlanmasını istiyoruz. Bu arkadaşlarımız, verilen işleri layıkıyla yerine getirmişler. Her biri evlerine ekmek götürme peşinde. Hak etmedikleri bir şeyi de talep etmiyorlar. Fakat işveren şirket, bu işi adeta gelenek haline getirdi. Bu olaylar, Kurumun tüm alanlarını da olumsuz etkiliyor, iş barışını bozduğu gibi can güvenliğini de tehlikeye atıyor. Geçen yıl Karadon Müessese Müdürlüğünde yaşanan facia unutulmamalı.

Ayrıca bu şirketin bazı yönetici konumundaki insanlar da işçilerine uyguladıkları despot tutumlarından vazgeçmeli. Aynı tavırlarını sürdürürlerse bizim tavrımız da değişir. "

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hak Edişlerini Alamayan Taşeron Firması İşçileri Eylemde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement