Hak-İş Başkanı Arslan: Kapsam Dışı Kalan Taşeronlar İçin Çalışma Başlatacağız Yeniden - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Başkanı Arslan: Kapsam Dışı Kalan Taşeronlar İçin Çalışma Başlatacağız Yeniden

İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda sayıları 170 bin olan kadrolu işçi sayısının taşeron düzenlemesi ile 5 katına çıktığını söyledi.

03.04.2018 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamuda sayıları 170 bin olan kadrolu işçi sayısının taşeron düzenlemesi ile 5 katına çıktığını söyledi. Arslan, taşeron düzenlemesi kapsamı dışında kalan işçiler olduğunu hatırlattı, "Bu işçilerin sorunlarının çözüleceği yeni bir çalışma ile mücadele başlatacağız" dedi.

Trabzon'un Ortahisar İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki 603 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imza töreni düzenlendi. Belediye çok amaçlı toplantı salonundaki törene, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile belediye çalışanları katıldı.

Törende konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kamudaki taşeron düzenlemesine değindi, Türkiye'de belediyeler dahil bütün kamu kurumları, bakanlıklar ve KİT'lerde 170 bin olan kadrolu işçi sayısının düzenleme ile 5 katına çıktığını açıkladı. Arslan, "Bu Türkiye'nin başarısıdır. Bu başarının mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ile ekibini bir kez daha kutluyoruz ve teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bunu gerçekleştirmek çok basit bir iş değil. Büyük bir reforma imza atıldı. Biz uluslararası sendikal örgütlerin de mensubuyuz. Dünyanın en büyük işçi örgütü olan Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nda icra kurulu üyesiyiz. Bu düzenleme yapıldıktan sonra bize her ikisinden tebrik mesajları geldi. Dünyada gelişmekte olan hiçbir ülkede yaşanmayan bir değişimi yaşadık. Biz, kadrolu işçimizin 5 katı kamu bünyesinde kadrolu işçi statüsünü elde ettik. Bize bunu nasıl başardığımızı soruyorlar" dedi.

Bu süreçte yaşanan sıkıntıları çeşitli örneklerle anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Türkiye bu mücadelede bir meydan okumayla karşı karşıya olduğunun farkında ve bunu dünya çok iyi biliyor. IMF'nin, Dünya Bankası'nın, uluslararası kuruluşların, uluslararası sermayenin içeride ki ve dışarıdaki temsilcilerinin bize dayattığı gerçek şu 'özelleştir, kamuyu küçült, devleti küçült bu hizmetleri özel sektör eliyle yürüt.' Bu anlayışa kaşı Recep Tayyip Erdoğan bir meydan okumada bulunmuştur" dedi.

'KAPSAM DIŞI KALAN TEŞERONLAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ'

Arslan, sendika olarak, taşeron işçilerin sendikal örgütlü olmasının önünü açmak için yıllardır çalışma yürüttüklerini belirterek, "Geçici mevsimlik işçilerinki ÇAYKUR başta olmak üzere bunlar için yeni düzenlemeler geldi. 4-C kapsamındaki arkadaşlarımıza yeni düzenlemeler geldi. Bütün bu düzenlemelere baktığınız zaman Türkiye'de çok önemli bir değişimi birlikte gerçekleştirdik. Bu başarıyı inşallah başka düzenlemelerle devam ettireceğiz. KİT'lerin kapsam dışı kalması, hastane bilgi yönetim sistemindekilerin, sosyal tesislerde yemekhanelerde çalışan yüzde 70 kapsamına giremeyen arkadaşlarımızın, araçlı ihaleler dediğimiz bir kısım ihalelerdeki arkadaşlarımızın bu kapsamın dışında kalmış olması elbette ki onlar açısından üzüntü kaynağı ama biz bunların da çözüleceği yeni bir çalışmayı, yeni bir mücadeleyi de başlatacağız. Bunu yaparken de büyük fotoğrafa asla bakamamazlık etmeyeceğiz. Büyük fotoğraf Türkiye'de çok büyük bir değişimi ve düzenlemeyi başarmış olduk. Bu bizim açımızdan tarihi bir öneme sahip çünkü taşeron firmalardaki arkadaşlarımızın yarın için umutlarını, beklentilerini gerçekleştireceklerine dair bir güvenceleri yoktu artık bunu ortadan kaldırmış olduk. İnşallah yeni dönemde, yeni başarılarla beraber bu düzenlemelerin yenilerini hep birlikte gerçekleştirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ortahisar İlçe Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki 603 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. 2 yıl geçerli sözleşme ile ilk yıl işçi maaşlarına yüzde 14, ikinci yıl ise yine yüzde 14 oranında zam yapıldı. İşçilerin sosyal hakları da iyileştirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'a Kuran-ı Kerim hediye etti. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hak-İş Başkanı Arslan: Kapsam Dışı Kalan Taşeronlar İçin Çalışma Başlatacağız Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement