Hak-İş, Bspk ve Bspsh'den İşbirliğini Yeni Projelerle Sürdürme Kararı - Son Dakika
Güncel

Hak-İş, Bspk ve Bspsh'den İşbirliğini Yeni Projelerle Sürdürme Kararı

Hak-İş, Bspk ve Bspsh\'den İşbirliğini Yeni Projelerle Sürdürme Kararı

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ile Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPK) ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) arasında üçlü işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılan birinci tur eğitim programının tamamlanmasının ardından üç konfederasyon,...

20.04.2018 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ile Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPK) ve Arnavutluk Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BSPSH) arasında üçlü işbirliği anlaşması çerçevesinde yapılan birinci tur eğitim programının tamamlanmasının ardından üç konfederasyon, demokratik, bağımsız, özgür sendikal işbirliğinin ITUC ve ETUC çerçevesinde yeni projelerle sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı.

2015 yılında üç konfederasyon tarafından imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde ilk tur eğitim toplantısı Türkiye'de, ikinci toplantı Arnavutluk'ta yapılmıştı. Üçüncü tur toplantı ise Kosova'da gerçekleştirildi. Toplantılarda çalışma hayatı, sendikal hareket, endüstriyel ilişkiler ve Türkiye-Arnavutluk-Kosova arasındaki ilişki ve işbirliğinin artırılması konusu tartışılarak, sendikal bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Üçüncü tur toplantının 19 Nisan tarihinde Kosova'da gerçekleştirilmesinin ardından üç konfederasyon işbirliğinin bilgi ve tecrübe paylaşımı ile ulusal ve uluslararası konularda işbirliği yapılması şeklinde artırılarak sürdürülmesi konusunda deklarasyon imzaladı. Kapsamlı işbirliğini içeren yeni deklarasyon, 20 Nisan tarihinde Kosova'nın başkenti Priştine'de HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, BSPK Genel Başkanı Avni Ajdini ve BSPSH Genel Başkanı Gezim Kalaja arasında imzalandı.

Üç konfederasyon arasında imzalanan yeni deklarasyon hakkında bilgi veren HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, üç konfederasyon tarafından 2015 yılından beri sürdürülen işbirliği neticesinde sendikal bilgi ve tecrübe paylaşımının başarıldığını belirterek, Türkiye, Kosova ve Arnavutluk sendikacıları ve emekçileri açısından olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti. Gerçekleştirilen eğitim toplantılarının işbirliğini daha ileri bir boyuta taşıması konusunda ufuk ve cesaret verdiğini ifade eden Arslan, imzaladıkları yeni deklarasyon ile yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-İş, Bspk ve Bspsh'den İşbirliğini Yeni Projelerle Sürdürme Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı
    15:04 Diyarbakır'da hafif ticari araç şarampole devrildi: 4'ü çocuk 9 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Ahmet Z. yönetimindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ve araçta bulunan 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Araçtakilerin Dicle ilçesine düğüne gitmek üzere yola çıktıkları belirtildi.

  • Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü
    15:03 Fethiye'deki otel inşaatında çıkan yangın söndürüldü

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir otel inşaatının yanında bulunan konteynırlarda çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında içeride kimsenin bulunmaması sevindirici bir durumken, işçiler güvenli bölgelere sevk edildi.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor
    14:57 Market alevlere teslim oldu: Söndürme çalışmaları sürüyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.

  • Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu
    14:53 Nazilli Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundu

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik ve Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Nazilli genelinde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek projeler değerlendirildi. Çerçioğlu, 'Kentimiz genelinde çalışmalarımızı ortak akıl ile sürdürüyoruz. Tüm belediye başkanlarımız ile bir arada çalışmaya, hizmetlerimizi ve projelerimizi hemşehrilerimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz' dedi. Çerçioğlu, ziyaretlerinden dolayı Tetik ve meclis üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.


Advertisement