Hak-İş Genel Başkanı: ABD'ye Karşı Türkiye Daha Sert Tavır Almalı - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Genel Başkanı: ABD'ye Karşı Türkiye Daha Sert Tavır Almalı

İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili aldığı yaptırım kararına ilişkin, "Bir papazı bahane ederek uluslararası hukuku hiçe sayan, iki ülkenin NATO'daki tarihsel işbirliğini yok sayan, gerçekten herkesi...

03.08.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili aldığı yaptırım kararına ilişkin, "Bir papazı bahane ederek uluslararası hukuku hiçe sayan, iki ülkenin NATO'daki tarihsel işbirliğini yok sayan, gerçekten herkesi ve bütün müttefikleri şaşırtan, iki bakanımıza yönelik bu tavrından dolayı Amerika Birleşik Devletleri'ni başkan dahil telin ediyoruz. Onlara karşı Türkiye'nin daha sert bir tavır almasını istiyoruz" dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Bolu Şubesi'nin açılışı için kente geldi. Açılışa, Arslan'ın yanı sıra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Hizmet-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Güngör ve sendika üyeleri katıldı.

Arslan, Amerika'nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile ilgili aldığı yaptırım kararıyla ilgili olarak, "Türkiye'ye karşı Amerika Birleşik Devletleri'nin bir papazı bahane ederek uluslararası hukuku hiçe sayan, iki ülkenin NATO'daki tarihsel işbirliğini yok sayan, gerçekten herkesi ve bütün müttefikleri şaşırtan, iki bakanımıza yönelik bu tavrından dolayı Amerika Birleşik Devletleri'ni başkan dahil telin ediyoruz. Onlara karşı Türkiye'nin daha sert bir tavır almasını istiyoruz" dedi.

'KADRO ALAMAYANLAR İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Kurdele kesiminin ardından yapılan açılıştan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Mahmut Arslan, "Çok şükür, uzun yıllar mücadelemizin sonunda, taşeron şirketlerdeki arkadaşlarımız artık kamunun kadrolu işçileri olmuştur. Eksik olan KİT'lerde çalışan, hastane bilgi sisteminde yer alan, yemekhanelerde çalışan, araç kiralamada çalışan, gerçekten bazı alanlarda yüzde 70 kapsamına girmediği için kadro alamayan arkadaşlarımızla ilgili yeni bir mücadele başlattık.  KİT'lerle ilgili bir kararname çıktı, ama hala o kararname ile ilgili ayrıntılar belli olmadı. Bu ayrıntıların belli olmasından sonra orada da bir yol haritası oluşturacağız. Kadro alamayan bütün arkadaşlarımızın, kadro alması için yapılması gereken bütün mücadeleyi, elimizden geldiği kadar bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ancak bu mücadelemizin var olan büyük başarıyı da gölgelememesi gerekiyor" dedi.

'İŞ KAZALARINDA TÜRKİYE SORUN YAŞIYOR'

HAK-İŞ Sendikası'nın hükümetten talepleri olduğunu anlatan Mahmut Arslan, şöyle konuştu:

"Yeni hükümetimiz kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımız görevine başladı. Çalışma hayatının temel gündem maddeleri var. Bunlarla ilgili HAK-İŞ'in de bazı talepleri var. Özellikle iş sağlığı güvenliği konusunda, iş kazaları konusunda Türkiye büyük bir sorun yaşıyor. Her gün ortalama 4'e yakın emekçi kardeşimizi iş kazalarında kaybediyor. Yasal düzenlemeleri yapmamıza rağmen, mevzuat değişikliklerini gerçekleştirmemize rağmen ne yazık ki ölümlü iş kazalarının önüne geçemiyoruz. Bu, Türkiye'nin büyük bir sorunu. Bu sorunun çözümü için bütün tarafları ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Toplumsal bilinci ilkokullardan başlayarak, iş kazaları, meslek hastalıkları, kazalardaki ölümlere karşı tedbir alma konusunda bütün herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Milli eğitimden, sivil toplum örgütlerine, sendikalardan, hükümetimize karşı, işçilerden, işverenlere karşı hep beraber bu ölümleri ortadan kaldıracak tedbirleri almamız gerekiyor. Ölümlü iş kazalarının yüzde 99'u önlenebilir kazalar. O zaman sorun kazaların olması ile ilgili değil, önlenmesi ile ilgilidir. Bunun, mutlaka Türkiye'nin temel gündem maddelerinden biri olarak önümüzde durması ve bunu da ilgililere, sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Çalışma Bakanımıza ve ilgilere önümüzdeki günlerde randevu talebimiz var.  Bunları kendileri ile de paylaşacağız." - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hak-İş Genel Başkanı: ABD'ye Karşı Türkiye Daha Sert Tavır Almalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    ANKA HABER AJANSI 16 NİSAN SALI GÜNDEMİ

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek
    08:57 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İran-İsrail Gerilimini Görüşecek

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, İran-İsrail gerilimi ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere toplanacak. Toplantıda ayrıca Gazze'deki durum, terör operasyonları, ekonomi gündemi ve öğretmen atamaları da görüşülecek.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.


Advertisement