HAK-İŞ'in SWTUF'un kapatılmasına ilişkin itirazına ILO'dan destek mesajı geldi - Son Dakika
Güncel

HAK-İŞ'in SWTUF'un kapatılmasına ilişkin itirazına ILO'dan destek mesajı geldi

HAK-İŞ\'in SWTUF\'un kapatılmasına ilişkin itirazına ILO\'dan destek mesajı geldi

İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın, Sudan Konfederasyonu'nun (SWTUF) darbe yönetimi tarafından kapatılmasını protesto etmek amacıyla ILO'ya gönderdiği mektuba destek yanıtı geldi.

28.08.2020 15:54  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın, Sudan Konfederasyonu'nun (SWTUF) darbe yönetimi tarafından kapatılmasını protesto etmek amacıyla ILO'ya gönderdiği mektuba destek yanıtı geldi. ILO Genel Direktörü adına Sendika Özgürlüğü Bölüm Başkanı Karen Curtis tarafından gönderilen mektupta, konunun ILO tarafından değerlendirilmeye alındığı ifade edildi.

Genel Başkan Arslan, Sudan Darbe Yönetimi tarafından, Aralık 2019 tarihinde, Sudan'da sendika ve meslek odalarının kapatılması ve tüm sendikalara ait malvarlığına el koyulması ile ilgili yaptığı müdahale ve sendikacıların gözaltına alınarak ofislerin mühürlenmesine karşı ILO Direktörü Guy Ryder'a bir mektup yazmış ve Sudan sendikal hareketinin bağımsızlığına saygı duyulması, tarafsız ve demokratik bir seçimle başa gelen sendika yönetiminin özgürce hareket edebilmesinin sağlanması hususunda girişimlerde bulunmasına ilişkin talebini iletmişti. Arslan'ın mektubuna ILO Genel Direktörü adına Sendika Özgürlüğü Bölüm Başkanı Curtis cevap verdi.

Curtis, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanı, Ankara, Türkiye Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (SWTUF) feshedilmesine ilişkin mesajınızı almış olduğumu bildirmek isterim. İzninizle, Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi'ne sunulan ve önlerinde beklemekte olan konunun ILO tarafından değerlendirmeye alındığı hakkında sizi temin etmek isterim. Saygılarımla." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HAK-İŞ'in SWTUF'un kapatılmasına ilişkin itirazına ILO'dan destek mesajı geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement