Hak-İş Konfederasyonu Sincan Cezaevi Kampüsünde Nöbette - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Konfederasyonu Sincan Cezaevi Kampüsünde Nöbette

Hak-İş Konfederasyonu Sincan Cezaevi Kampüsünde Nöbette

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, şehit yakınları ve gazilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

12.06.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, şehit yakınları ve gazilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı. Özdemir, "Müdahillik talebimizin sonucu ne olursa olsun milletimizin 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğu takdire şayan kenetlenme ve sonrasında gerçekleştirilen Milli İrade nöbetleri için her gün davanın sürdürüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

Hak-İş Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ'cülerin davalarında müdahil olma kararı almış, bu talebini 7 Haziran Çarşamba günü mahkemeye sunmuştu. Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, şehit yakınları ve gazilerle dayanışma içinde olmak için Sincan Cezaevi Kampüsü önünde basın açıklaması yaptı.

Özdemir, ülkenin ve milletin 15 Temmuz 2016 gecesi, cumhuriyet tarihinin en kanlı, en hain, en vahşi darbe girişimine şahit olduğunu kaydederek, "Ordu içinde yuvalanan gözü dönmüş hainlerden oluşan azınlık bir cunta kanlı bir darbeyi başlattı. Ancak, milletimizin tamamı büyük bir kenetlenme ile sokaklara çıkarak, tankların önüne siper olarak cuntanın kanlı emellerine ulaşmasına engel olmuştur. Tarihimizde millet-devlet birlikteliğinin sağlandığı, değerleriyle bütünleştiği ve ülkemizin kalkınma-ilerleme çabalarının yükseldiği her dönemde dış destekli iç hainlerin teşebbüs ettikleri darbeler ve darbe girişimleri ülkemize çok büyük bedeller ödetmiştir. Yıllarca telafi edilemeyecek tahribatlar yaşatmış ve her alanda ülkemiz geri gitmiştir. Hak-İş ve Hizmet-İş, darbe girişimi ortaya çıkar çıkmaz tepkisini koymuş ve 'milli iradeye yönelik gerçekleştirilen bu ayaklanmaya karşı demokrasiye sahip çık' diyerek tüm milletimizi ve emekçileri alanlara çağırmıştır" şeklinde konuştu.

"Darbecilerin silahları bir bumerang gibi kendilerini yok etti"

Siyasal görüşleri, fikirleri, yaşam biçimleri, farklı olsa da bu ülkenin vatandaşlarının 15 Temmuz gecesi sağa sola kim var diye bakılmadan tanklara siper olarak meydanları doldurduğunu söyleyen Özdemir, "Milletimizin onurlu duruş ve kararlığı darbeye geçit vermemiştir. Bu duruş, bu direniş, bu sahip çıkış her türlü takdirin üzerindedir. Bu darbe girişimine karşı tüm halkımızla birlikte, sivil toplum örgütleri ve Hak-İş/Hizmet-İş'in yiğit emekçileri tüm sendikalarıyla birlikte tüm Türkiye'de meydanlara inmiş, alanları doldurmuş, milletin onurunun korunması için emeğin onurunu sokaklara taşımışlardır. Bu uğurda meydanlarda direnen üyelerimiz şehit olmuş, yaralanmış, meydanları bırakmamış, asla geri adım atmamıştır. Bir kez daha üstüne basarak belirtmek isteriz ki; milli iradeye yapılan darbe girişimi, milletimizin çelikten iradesiyle püskürtüldü. Darbecilerin silahları bir bumerang gibi kendilerini yok etti. Milli irade tecelli etti, darbeciler bertaraf edildi. Darbecilere karşı dik durduk, çözülmedik, eğilmedik, yılmadık ve kazandık. Millet uğrunda kendilerini feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, devlet ve milletimize huzur dolu aydınlık bir gelecek diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Üyelerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz için bu davaya müdahil olmak istiyoruz"

"Milletimiz o karanlık gecede birlik ve bütünlük ruhuyla; tarihine, ülkesine, vatanına sahip çıkmıştır" diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, o karanlık geceden itibaren, kendisinden ve demokrasisinden çok daha emin bir şekilde yoluna devam edecektir ve etmektedir. Ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişiminin gerek hafızalarda, gerekse de yapısal olarak meydana getirdiği travmalardan ülke olarak hızla çıkmaya çalışıyoruz. Bu acı, meşakkatli, büyük ve bir o kadar da şerefli 15 Temmuz 2016 direnişinden sonra cumhuriyet tarihinin en kanlı, en hain, en vahşi darbe girişimini gerçekleştirenlerin yargılanması süreci hiç vakit kaybedilmeden başlamıştır. Konfederasyonumuz Hak-İş 15 Temmuz gecesinde verdiğimiz şehitlerimiz ve gazilerimizin haklarını sonuna kadar korumak ve görevinin farkında olarak 15 Temmuz davalarına müdahil olmak için geçtiğimiz çarşamba günü başvuruda bulunmuştur. Konfederasyonumuz Hak-İş, en ağır kaybı veren sivil toplum örgütü olmuştur. Bu davaya müdahil olma konusunda kararlı bir şekilde durmaya devam ederek yargılamalarda üyelerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz ve milletimiz için bu davaya müdahil olmak istiyoruz. Müdahillik talebimizin sonucu ne olursa olsun milletimizin 15 Temmuz gecesi göstermiş olduğu takdire şayan kenetlenme ve sonrasında gerçekleştirilen Milli İrade nöbetleri için her gün davanın sürdürüldüğü Sincan Cezaevi Kampüsü önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz."

"Bu teröristlerin en kısa zamanda ve en ağır şekilde cezalandırılması için azami gayret göstereceğiz ve bu işin takipçisi olacağız"

Milletin talepleri doğrultusunda ve hukuk çerçevesi içerisinde adaletin bir an evvel tecelli etmesi konusunda her türlü çabayı ve gayreti göstermeye devam edeceklerini belirten Özdemir, "Bu davanın sonuna kadar tarafı ve takipçisi olacağız. Hainlerin, teröristlerin, millete ihanet eden alçakların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Milletimizin haklı talebi olan; bu teröristlerin en kısa zamanda ve en ağır şekilde cezalandırılması için konfederasyonumuz ve sendikamız olarak azami gayret göstereceğiz ve bu işin takipçisi olacağız. Katiller, teröristler, FETÖ'cüler, hainler; Türk milletine, Türk devletine hesap verecek" diye konuştu.

Cezaevi önünde toplanan Hak-İş'liler, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Katil FETÖ hesap verecek', 'Hainler devlete hesap verecek' ve 'İdam isteriz' sloganları attı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-İş Konfederasyonu Sincan Cezaevi Kampüsünde Nöbette - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement