Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Arslan: "Taşeron İşçilere Kadro Çalışmalarına Katkıya Hazırız" - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Arslan: "Taşeron İşçilere Kadro Çalışmalarına Katkıya Hazırız"

Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilere kadro çalışmalarına ilişkin, "Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının çok temkinli ve çok dikkatli ciddi bir çalışma yaptığını biliyorum.

23.09.2017 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEMAL AŞAN - Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçilere kadro çalışmalarına ilişkin, "Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının çok temkinli ve çok dikkatli ciddi bir çalışma yaptığını biliyorum. Bu çalışmalara biz de katkı vermeye her zaman hazırız." dedi.

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri (Hi·zmet-İş) Sendikası "2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı" için Van'a gelen Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de taşeron örgütlenmesini ilk başlatan ve bu konuda önemli aşamaları geçen bir örgüt olduklarını anımsattı.

Özel sözleşmeli personel çözümünü asla kabul etmeyeceklerini daha önce belirttiklerini ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde açıklanan çözüme karşı çıktıklarını hatırlatan Arslan, söz konusu düzenlemenin Meclis'ten geçmemesi için mücadele ettiklerini ve bunu da başardıklarını söyledi.

Arslan, getirilecek yeni çözümün bütün taşeron işçileri kamuda istihdam edecek bir model olmasını talep ettiklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Özel Sözleşmeli Personel Statüsü (ÖSP) ve benzeri çözümlere Hak-İş olarak baştan itibaren karşı çıkacağımızı ifade ediyoruz. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının çok temkinli ve çok dikkatli ciddi bir çalışma yaptığını biliyorum. Bu çalışmalara biz de katkı vermeye her zaman hazırız. Bizim itirazlarımızı, taleplerimizi Sayın Bakanımız biliyor. Umarım bu çalışmalara biz de dahil edildiğimizde çözümlerimizi, önerilerimiz ortaya koyacağız. Bugün yapılan açıklamalar bu hazırlıkların başladığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın bunun çözümü konusunda talimatı olduğunu biliyoruz. Kısa zamanda çözümü için biz katkı ve destek vermeye hazırız. Umarım bizim arzu ettiğimiz bir çözüm gerçekleşmiş olur."

"Bu kent teröristlere teslim olmamıştır"

Arslan, bölgenin önemli bir merkezi, incisi olan Van'ın ekonomik, sosyal ve stratejik yapısı, coğrafi konumu, tarihsel mirasıyla özel bir kent olduğunu söyledi.

Bölgenin uzun süre terörle karşı karşıya kaldığını, Van'ın da terörün en çok mağdur ettiği illerden biri olduğunu vurgulayan Arslan, terörizme karşı Hak-İş ve Hizmet-İş'in duruşunun belli olduğunu, burada terörizme ve teröristlere karşı bir mesaj verme gereği hissettiklerini aktardı.

Arslan, Van'ın terörist faaliyetlere, terörizmin baskılarına boyun eğmediğini, bütün engellemelere, baskılara, tehditlere rağmen Van halkının terörizme karşı direndiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin belli bölgelerinin hendeklerle çevrildiği bir dönemde Van halkı buna direnmiştir. Referandumda bütün tehditlere, terörist örgütün baskılarına rağmen çok önemli bir tavır koyarak referandumda kararını 'evet' noktasında ortaya koymuştur. Hiçbir zaman bu kent terörizme ve teröristlere teslim olmamıştır. Van'ın tarihsel mirasını görmek, bu tarihi duruşunun bizzat şahidi olmak ve bu kentin direniş öyküsünü üyelerimize de anlatmak için Van'a geldik. İnşallah bu ilk oldu ama son olmayacak."

"Bölge halkı 'teröre geçit vermem' diyor"

Arslan, 2013 yılında Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi heyetinde yer aldığını, o gün ortaya koydukları çalışmanın ve çatışmasızlığın bugün bölgedeki terörizme karşı konulan mesafenin başlangıcı olduğuna dikkati çekti.

O dönemde insanların çatışmasızlığın keyfini, onun getirdiği rahatlığı görmese, bugün terörle arasına bu mesafeyi koymayabileceğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Mesafeyi koydular çünkü bölge halkı siyasi tercihini demokratik yollarla yapıyor ama 'terörizme asla geçit vermem' diyor. Bunu son referandumda da gördük, bugün de görüyoruz. Bölgedeki gelişmeler, devletin bütün yönleriyle otoritesini burada sağlamış olması, terörist unsurlara geçit vermemesi, halkın güvenliğinin sağlanması yönündeki çabaların her gün güçlenmiş olması Van için tarihi bir dönüm noktasıydı. Vanlılar bunun keyfini yaşıyorlar. İnanılmaz bir hareketlilik var kentte. İran tarafından gelen yoğun turist akınının kentin ekonomisini canlandırdığını görüyoruz. Cazibe merkezleri ile burada yeni yatırımlar olacak. İstihdam artacak, işsizlik azalacak. Bölge inşallah tarihinde rastlamadığı bir gelişmişliği başarıyı kısa zamanda elde edecek. Biz bunun için çaba göstereceğiz."

"Güvenlik güçlerimizin arkasındayız"

"Biz terörizmle mücadele eden askerimizin, güvenlik kuvvetlerimizin ve bütün sivil unsurlarımızın yanındayız ve destek olmaya kararlıyız." diyen Arslan, bir devletin kendi otoritesini sağlamak için kendi gücünü, kendi sınırları içindeki kurallarını uygulamak, işletmek zorunda olduğunu dile getirdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlarla bölge halkının da huzura kavuştuğunu ifade eden Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eline silah almış her kim olursa olsun devletin meşru kuvvetleri tarafından tasfiye edilerek gereken cezaya çarptırılması gerekiyor. Bugün yapılan da budur. Devlet her türlü görüşü, fikri, anlayışı sabırla sebatla ve demokratik şekilde dinledi. Çözüm sürecinde bunu gördük. Bir tarafta 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' dendi, diğer tarafta 'Abdullah Öcalan idam edilsin.' Bu süreçleri 2013'te yaşadık. Kimse fikirlerinden, görüşlerinden dolayı herhangi bir cezaya çarptırılmıyor ama eline silah alan kim olursa olsun devlet bunu, silahlı unsurları tasfiye etmek, ortadan kaldırmak zorunda. Bugün eline silah bomba alarak devletin silahlı güçlerine ve sivil halka saldıran terörist unsurlara karşı devlet meşru müdafaa hakkını kullanmakta, bunu sonuna kadar kullanmalıdır. Bizim güvenliğimizi devletin otoritesinin sağlaması gerekiyor."

İBB Başkanı Topbaş'ın istifası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden istifa etmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Kadir Topbaş gerçekten İstanbul'a adeta çağ atlatan büyükşehir belediye başkanımız. Onunla yakın çalışmış olmanın gururunu yaşadım. Topbaş iyi bir belediye başkanı, iyi bir mimar, iyi bir insan ve yöneticiydi. İstifasına üzüldüm. Zor süreçlere başarılı bir şekilde bir çok çalışmayı birlikte sonuçlandırmıştık. İstanbul'a belediyeye yaptığı hizmetler unutulmayacaktır. Sorunlarımızı masa başında müzakere ile çözmeyi başarmıştık. Umarım bundan sonraki süreçlerde Kadir Bey'in bıraktığı miras daha ileriye taşınır. Birlikte çalıştığımız iş verenimiz olarak bir belediye başkanı olarak ayrılmış olmasına üzüldüm. Onun görevine sonuna kadar devam etmesini isterdim ama kararına saygı duyuyorum. Çok özel bir insandı. İnanılmaz çalışkan, başarılı bir belediye başkanımızdı. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum."

"Van'a yatırım yapın"

Arslan, bütün sivil toplum örgütlerinin, merkezleri Ankara'da olan sendikaların ve benzer kuruluşların mutlaka Van'da etkinlikler yapmalarını istedi.

Bölgenin kabuğunu kırması ve yeni başlangıç yapılması, insanların sorunlarının yerinde görülmesi açısından bunun önemli olduğunu dile getiren Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada 30 yaş altı nüfus yüzde 70. Bunlar iş, aş, yatırım istiyor. Bunların yaşadıklarını buraya gelip görmelerini istiyoruz. Van menşeli batıda, başka şehirlerdeki Vanlı iş adamlarını 'ama', 'fakat' demeden kente yatırım yapmaları istiyorum. Buraya yapılan yatırım Türkiye'ye, ülkenin geleceğine, barışına yapılan yatırımdır. Türkiye'nin barışı geleceği birliği bütünlüğü için Van'ın önemli misyon üstlendiğini biliyorum. Buna destek olmamız gerekiyor."

Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Arslan: "Taşeron İşçilere Kadro Çalışmalarına Katkıya Hazırız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Konferasyonu Genel Başkanı Arslan: 'Taşeron İşçilere Kadro Çalışmalarına Katkıya Hazırız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • TİKA Kosova'da iftar verdi
    23:10 TİKA Kosova'da iftar verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen bir etkinlikte iftar verdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve diğer birçok önemli ismin katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin Kosova'ya olan desteği ve iki ülke arasındaki güçlü bağlar vurgulandı.


Advertisement