Hak-İş Üye Sayısını Artırdı - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Üye Sayısını Artırdı

İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2017'nin ikinci döneminde üye sayısını en fazla artıran konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu belirterek, "Bu da emekçi kardeşlerimizin bize duyduğu güvenin en önemli işaretidir.

29.07.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2017'nin ikinci döneminde üye sayısını en fazla artıran konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu belirterek, "Bu da emekçi kardeşlerimizin bize duyduğu güvenin en önemli işaretidir." ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ'ten yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 27 Temmuz 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "2017 yılı ikinci dönemine ilişkin sendikal istatistikler"e yer verildi.

Açıklamada, HAK-İŞ'in 22 sendikasıyla bir önceki döneme göre üye sayısını 55 bin 843 artırdığı, Kıbrıs Kamu-Sen'in de 2 bin 643 üyesinin eklenmesiyle toplam üye sayısının 544 bin 566'ya ulaştığı belirtildi.

Hizmet-İş Sendikası iş kolunda lider

Hizmet-İş Sendikası'nın ocakta 186 bin 750 olan üye sayısını, temmuzda 206 bin 592'ye yükselterek hem genel iş kolunda hem de Türkiye genelinde lider sendika konumuna yükseldiği, bunun HAK-İŞ ve işçi hareketi açısından büyük bir "başarı ve onur" olduğu ifade edilen açıklamada, Öz Gıda-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Ağaç-İş, Öz Orman-İş, Medya-İş ve Öz-İş sendikalarının da kendi iş kollarında birinci oldukları aktarıldı.

Konfederasyona üye sendikalardan Öz Finans-İş, Öz Güven-Sen, Çelik-İş, Enerji-İş, Liman-İş, Öz İplik-İş, Öz İletişim-İş, Öz Büro-İş, Oleyis ve Öz Toprak-İş sendikalarının ise yüzde 1 barajını aştığı bildirildi.

"HAK-İŞ ailesine gönülden teşekkür ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Son istatistiklere bakıldığı zaman üye sayısını en fazla artıran konfederasyon HAK-İŞ olmuştur. Bu da emekçi kardeşlerimizin bize duyduğu güvenin en önemli işaretidir." vurgusu yaptı.

Konfederasyon olarak bütün emekçilere ulaşma mecburiyeti, sorumluluğu ve bilincini taşıdıklarını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ'in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Erdemli, adil ve insan onuruna yakışır bir sendikacılık için bütün iş kollarında çalışan işçi kardeşlerimize HAK-İŞ'e, sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Çünkü biz sizinle güçlüyüz, sizinle varız. İlkeleri olan, onurlu, sorumluluk bilinci taşıyan, kararlı ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte en gür sesimizle 'Gücümüz Örgütümüzdür' diyelim."

Arslan, işçiler başta olmak üzere, HAK-İŞ'e gönül veren, mücadelesini onurlu ve gururlu bir şekilde sürdüren bütün HAK-İŞ ailesine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Üye Sayısını Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement