Hak-Par Ankara İl Kongresi - Son Dakika
Politika

Hak-Par Ankara İl Kongresi

Eski Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "PKK yanlış bir hareket. Başından beri Kürt halkını temsil etmiyor.

23.01.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "PKK yanlış bir hareket. Başından beri Kürt halkını temsil etmiyor. Ama hala 'Kürt siyasi hareketi' diyorlar. Böyle aydın tavrı olmaz. Onun için Türkiye'deki aydınlar da kendi tavırlarını gözden geçirmeli" dedi.

Burkay, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, partinin her seçimde oylarını artırdığını, bunun da önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Burkay, "Bu ülkenin siyasetinde önemli roller oynamış, ülkeyi yönetmiş partiler küçüldüler ve silinmeye yüz tuttular. Buna karşılık biz küçük bir parti olarak çıktık, çok zor koşullarda çalışmalarımızı yürüttük. Bizim görüşlerimiz kitlelere yansıyor ve taraftarlarımız artıyor, bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Bütün engellemelere ve zorluklara rağmen iyi çalışırsak büyüyebiliriz" diye konuştu.

"Kemalist ideolojiyi savunacaksan baştan savunsaydın"

Kürt sorunu konusunda, "eşitlik temelinde federal bir çözüm" istediklerini bunu da isteyen başka bir partinin olmadığını savunan Burkay, "Bazıları HDP'ye, 'Kürt siyasi hareketi' diyor. Bu işlerine geliyor herhalde. Yani öyle bir Kürt siyasi hareketi ki ne istediği belli değil. Kürtler için somut bir projesi yok" ifadesini kullandı.

HDP'nin, "Kemalist ideolojiyi savunmaya başladığını" ileri süren Burkay, "Kemalist ideolojiyi savunacaksan baştan savunsaydın. 1923'ten beri var o ideoloji, üniter devleti savunacaksan zaten başından beri var. Niye bu kadar kan döküldü, niye bu kadar yıkıma yol açıldı. Bu olacak şey değil" değerlendirmesinde bulundu.

"PKK yanlış bir hareket"

"Eşitlik temelinde bir çözüm diyoruz. Biz Türk halkıyla birlikte yaşayabiliriz" diyen Burkay, şunları kaydetti:

"Türk halkını düşman olarak görmüyoruz, bütün yaşadıklarımıza, acılarımıza rağmen kardeş olarak görüyoruz. Çünkü o halkın bir suçu yok. Sorumlular yönetenlerdir. İnanın ki bugün Türk halkı çözümün önünde engel değil. Yönetenlerdir engel olanlar, siyaset adamlarıdır. Yoksa halk, barış istiyor, Türkler ve Kürtler bir arada eşit koşullarda yaşayabilirler. Doğru olan budur ve biz bu doğruyu savunuyoruz. Türk aydınları, buna karşılık kendilerinden beklenen tavrı takınamadılar. ya Kürt sorununu görmezden geldiler, yok dediler ya da Kürtlere sözde dayanışma gösterdikleri zaman en yanlış harekete dayanışma gösterdiler. PKK'ya... Niye PKK'ya dayanışma gösteriyorsun. PKK yanlış bir hareket. Başından beri Kürt halkını temsil etmiyor. Ama hala 'Kürt siyasi hareketi' diyorlar. Böyle aydın tavrı olmaz. Onun için Türkiye'deki aydınlar da kendi tavırlarını gözden geçirmeli. Son bir bildiri yayınladılar, 'devlet kıyım yapıyor' dediler. Ama şunu demiyorlar: 'PKK ne yapıyor. PKK niye bu savaşı kentlere sıçrattı. Niye Kürt halkını böylesine bir savaşla yeniden yüz yüze getirdi'. Yaşanan manzaraları hepimiz artık görüyoruz. Böyle şey olmaz, bugün artık oralarda yaşayan Kürt halkı da bunun farkında. Dün de bir bölümü farkındaydı. Biliyordu PKK'nın ne haltlar ettiğini, ne kadar zarar verdiğini. Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de, Yüksekova'da başka yerlerde yaşananları gördükten sonra halk, bunu fark etti. Bu bizim haklarımızı savunmak değil. Halk tepki gösteriyor, şehirleri boşaltıyor. Canını korumak için her şeyini bırakıp kaçıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hak-Par Ankara İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:52 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
    03:37 BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti

    Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılında ölü sayısında ilk yıla göre yaklaşık yüzde 25 artış kaydedildi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.


Advertisement