Hak-Par 'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü'nü Mersin'de Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Hak-Par 'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü'nü Mersin'de Tamamladı

Hak-Par \'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü\'nü Mersin\'de Tamamladı

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Kürt sorununun silahla ve şiddetle çözülmeyeceğini ifade ederek, "Biz sorunların diyalog ve barış yöntemiyle çözülmesini istiyoruz."

04.11.2013 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Kürt sorununun silahla ve şiddetle çözülmeyeceğini ifade ederek, "Biz sorunların diyalog ve barış yöntemiyle çözülmesini istiyoruz. Şiddetin herhangi bir sorunu çözmediği biliyoruz. Bunu bu ülke ve herkes deneyimle yaşadı" dedi.

HAK-PAR'ın 27 Ekim'de başlattığı 'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü' Mersin'de tamamlandı. HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay ve partililer son yürüyüşlerini Mersin'de gerçekleştirdi. İstasyon Meydanı'nda toplanan partililer buradan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüdü. Burada açıklamalarda bulunan Kemal Burkay, bir kez daha Mersin'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Arkadaşlarıyla beraber 27 Ekim'de bir 'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü'ne başladıklarını kaydeden Burkay, "Bugün 9'uncu günündeyiz ve son durağı olan Mersin'deyiz. Ben 2011 yılının Ağustos ayında ülkeye döndüğüm zaman verdiğim mesajlarda şunu söylemiştim. Yurt dışında kalmak benim için tercih değildi. Bir yazar, bir siyaset adamı olarak ülkemde yaşamak isterdim. Ömrümün 30 yılından fazlasını ülke dışında geçirmek istemezdim. Ancak o dönemin koşulları böyleydi ama bir dönüş imkanı doğdu ve ben ülkeme döndüm" diye konuştu.

"AMACIM ÜLKEMİZDEKİ DEMOKRASİ, BARIŞ VE KÜRT SORUNU ÇÖZÜMÜNE KATKIDA BULUNMAKTIR"

Amacının Türkiye'deki demokrasi, barış ve Kürt sorunu çözümüne katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu doğrultuda çalışmamı sürdürüyorum. Ülkenin gelişmesi, demokrasinin gelişmesi ve bu ülkede bir barış ortamının oluşması için çaba gösteriyoruz. Yürüyüşümüz bu amaçlıydı, 14 ili kapsıyordu. Malatya'da başladı ve bugün son gününü burada yapıyoruz. Uzun bir yolculuk oldu ama halk her yerde bizi iyi karşıladı. Herhangi bir olumsuz bir şeyle karşılanmadık. Bu bile ülkemizde önemli bir değişimin işaretidir. Gittiğimiz her yerde hem Türkçe hem de Kürtçe ile anons yaptık. Mesajlarımızı kitleye ulaştırdık. Sesimizi halka duyurmaya çalıştık. Biliyorsunuz biz HAK-PAR olarak ülkenin en büyük sorunu olan ve 100 yıldan fazla süredir devam eden Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünü istiyoruz. Bunun çözümünün de federasyondan geçtiğini görüyoruz. Federal çözüm pek çok ülkede gerçekleşmiştir. Kürt sorunu bu şekilde çözülebilir. Ülke barış ortamına kavuşabilir ve kaynaklar savaşa, çatışmaya değil ülkenin inşasına, halkın diğer sorunlarının çözümüne harcanabilir."

"SORUNLARIN DİYALOG VE BARIŞ YÖNTEMİYLE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

HAK-PAR olarak Kürt sorununun yanı sıra Alevilerin sorununun çözümü için de çalıştıklarını kaydeden Burkay, "Tabi bu alanda da çok büyük değişim oldu ve olmaya devam ediyor. Ancak Alevilerin bir takım istekleri var. Bunların da karşılanıp bu sorunun tamamen bitmesini istiyoruz. Biz Türkiye'de Avrupa standartlarında bir demokrasi istiyoruz. Ülkenin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesini, bunun için AB'nin koşullarını, gerekli reformları bir an önce tamamlamasını istiyoruz. Biz aynı zamanda barışçıl bir partiyiz. Biz sorunların diyalog ve barış yöntemiyle çözülmesini istiyoruz. Şiddetin herhangi bir sorunu çözmediğini biliyoruz. Bunu bu ülke ve herkes deneyimle yaşadı. Biliyorsunuz son 30 yıllık çatışma çok büyük bedellere, acılara mal oldu. Ancak sorunu çözmeye yetmedi. Ne baskılar ne silahlı şiddet sorunu çözmedi ve sonunda hem devlet hem de savaşan kesim şu noktaya geldi. Bu olay silahlarla, şiddetle çözülmez. Dolayısıyla yeni bir süreç başladı. Silahlar sustu. Biz bundan memnunuz. Bunun devam etmesini diliyoruz. Bir kez daha silahların konuşmasını ve kan dökülmesini istemiyoruz. Bu konuda herkes üstüne düşen görevi yapmalı. Barışçıl yöntemle sorunlarımızı çözebiliriz; kutuplaşmayla, kavgayla, şiddetle değil. Birbirimizi dinleyerek, birbirimizi anlayarak, ülkenin yararına olan adımları atabiliriz ve bunları atmalıyız" şeklinde konuştu.

Burkay, önümüzdeki yerel seçimlere gireceklerini ve gerekli yerlerde aday da göstereceklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-Par 'Barış ve Özgürlük Yürüyüşü'nü Mersin'de Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement