HAK PAR Genel Başkanı Burkay, Elazığ'da - Son Dakika
Politika

HAK PAR Genel Başkanı Burkay, Elazığ'da

HAK PAR Genel Başkanı Burkay, Elazığ\'da

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Demokratikleşme Paketi'ne değinerek, "Türkiye'nin gerçekten demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözülmesi için çok daha kap...

28.10.2013 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Demokratikleşme Paketi'ne değinerek, " Türkiye'nin gerçekten demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözülmesi için çok daha kapsamlı, cesur projelere ihtiyaç var" dedi.

HAK-PAR tarafından başlatılan "Özgürlük ve Barış Yürüyüşü" kapsamında Elazığ'a gelen Burkay, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Demokratikleşme Paketi'nde bazı olumlu şeyler olduğunu, kimi çevreler gibi "ya hep ya hiç" anlayışıyla konuya yaklaşmadıklarını söyledi.

Paketteki olumlu şeylerin sorunu çözmeye yetmediğini savunan Burkay, "Türkiye'nin gerçekten demokratikleşmesi ve Kürt sorununu çözülmesi için çok daha kapsamlı, cesur projelere ihtiyaç var" diye konuştu.

Büyük sorunların cesur adımlarla çözülebileceğini vurgulayan Burkay, "Bazı üniversitelere Kürt Dili Bölümü konuldu. Mardin Artuklu'ya, Bingöl'e, Muş'a ve Tunceli'ye. Bunlar olumludur ama maalesef sorunun büyüklüğü karşısında çok küçük kalıyor. Onun için Türkiye daha cesur adımlar atmalı" ifadesini kullandı.

Bu konuları tartışırken sadece hükümeti eleştirmediklerini dile getiren Burkay, aksine muhalefetin daha tutucu olduğunu iddia ederek, "CHP, bir ana muhalefet partisi olarak kitlelerin taleplerine kulak açmalı. Daha ileri projelerle gelmeli. Halbuki tam tersini yapıyor. Hükümetin attığı küçük adımların bile karşısına dikiliyor. MHP'nin ise hiçbir projesi yok. O, sadece statükoyu savunuyor. Bu şekilde sorunlara çözüm bulmak mümkün değil" diye konuştu.

Kemal Burkay, politikacıların düşüncelerinin değişmesi gerektiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Kamuoyu anlayışının da değişmesi lazım. Bence Türkiye'de epey bir değişim var bu konuda. Döndüğümden beri de bunu gözlemleyebiliyorum. Türk halkı eskisi kadar katı değil bu konularda. Çünkü sorun uzun zamandan beri tartışılıyor ve halk birçok şeyi anlıyor. Kürtlerin hakları tanınırsa, Alevi sorununun çözümü için adımlar atılırsa, ben Türk halkının ya da Sünnilerin buna karşı çıkacağını sanmıyorum ama politikacılar buna hazır değil. Politikacılar anlayışlarını değiştirmeli."

Muhabir: Önder Felek, Bestami Bodruk

Yayınlayan: Cemal Coşkun

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HAK PAR Genel Başkanı Burkay, Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement