Hak Par Genel Başkanı Burkay, Tunceli'de - Son Dakika
Politika

Hak Par Genel Başkanı Burkay, Tunceli'de

Hak Par Genel Başkanı Burkay, Tunceli\'de

Burkay: "Yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Listelerimizi hazırlıyoruz. Mümkün olduğunca geniş bir alanda seçimlere girmek istiyoruz"

29.10.2013 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, "Yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Listelerimizi hazırlıyoruz. Mümkün olduğunca geniş bir alanda seçimlere girmek istiyoruz" dedi.

Partisince düzenlenen "Özgürlük ve Barış Yürüyüşü" kapsamında geldiği Tunceli'de Cumhuriyet Caddesi'nde vatandaşlara hitap eden Burkay, yüzyıllardan beri süren Kürt sorununun çözümünden yana olduklarını söyledi.

HAK-PAR'ın ülkede eşitlikçi çözümü öneren tek parti olduğunu savunan Burkay, "Bundan da onur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Barışçı bir parti olduklarını vurgulayan Burkay, "Biz sorunların şiddetle çözüleceğine inanmıyoruz, sorunların barışçı çözümünden yanayız" dedi.

Daha sonra, parti binasında basın toplantısı düzenleyen Burkay, bir gazetecinin "Dersim olayları hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine, Tunceli'de 1937-1938'de yaşananları bir soykırım olarak gördüklerini belirterek, "Halkımız çok büyük zulüm gördü. Başbakan, 'Devlet adına özür dilemek gerekiyorsa özür dilerim' dedi. Hangi amaçla söylemiş olursa olsun bu önemliydi. Bu ülkenin Başbakanı'nın söylemiş olmasını önemli bulduk" diye konuştu.

Burkay, bir basın mensubunun "Yerel seçimlere girecek misiniz?" sorusunu, "Aramızda tartıştık, kararlaştırdık. Yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Listelerimizi hazırlıyoruz. Mümkün olduğunca geniş bir alanda seçimlere girmek istiyoruz. Hem bölgede hem de batıda, Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde seçimlere girmek istiyoruz" diye yanıtladı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hak Par Genel Başkanı Burkay, Tunceli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement