Hakan Ateş: "Gayemiz, Kültür Sanattan Ekonomiye Gelişmiş Bir Türkiye'nin İnşasına Katkı Sunmak" - Son Dakika
Ekonomi

Hakan Ateş: "Gayemiz, Kültür Sanattan Ekonomiye Gelişmiş Bir Türkiye'nin İnşasına Katkı Sunmak"

Hakan Ateş: "Gayemiz, Kültür Sanattan Ekonomiye Gelişmiş Bir Türkiye\'nin İnşasına Katkı Sunmak"

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün ’Deniz’de Balık’ organizasyonlarının ilkinde ekonomi basınıyla biraraya geldi.

08.03.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, dün 'Deniz'de Balık' organizasyonlarının ilkinde ekonomi basınıyla biraraya geldi. Ateş, Türkiye'nin yaşadıklarını başka bir ülke yaşasaydı ayağa kalkamayacağını belirterek, ülkenin en önemli projelerine destek verdiklerini ve amaçlarının kültür sanattan ekonomiye gelişmiş bir Türkiye'nin inşasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

'Deniz'de Balık' organizasyonlarının ilkinde ekonomi basınıyla biraraya gelen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın 20 yıllık gelişimi, 2016 performansı ve 2017 beklentilerini açıkladı. Hakan Ateş "Hikayemizi anlatmaya çoğu zaman "20 yıl önce bir otel odasında kurulduk" diye başlarız. O dönem 81. sıradaydık ve Türkiye gibi dinamik bir pazarda, 20 yıl gibi çok da uzun olmayan bir süre zarfında; 737 şubemiz, 15 bine yaklaşan çalışanımız, 10 milyon müşterimiz ile dünyanın en gelişmiş 17. ekonomisi olan Türkiye'nin 5. büyük özel bankası konumuna eriştik. Üstelik 98 krizinden başlayan ve sonrasında da pek çok krize tanıklık ettiğimiz, her birinden de güçlenerek çıktığımız bir süreçte başardık bunu. Aynı döneme 1 halka arz ve iki hissedar değişimi sığdırdık. Üstelik her iki hissedar değişiminde de Türkiye'nin en yüksek defter değerleri ile satıldık. 20 yılın ortalamasında, Türkiye gibi önemli bir ekonomik pazarda sektörün en hızlı ve istikrarlı büyüyen bankası olduk. Son 3 yılda inovasyon alanındaki en büyük ödüllerde "hat-trick" yaptık. Hep cesaretle yürüdük; 2023 yılında 100 yaşına basacak olan Cumhuriyetimiz için hayati önem taşıyan 3. Köprü, 3. Havalimanı, TAV Bodrum Havaalanı ve Ilısu Barajı ile kamu-özel sektör ortaklı şehir hastaneleri gibi kilit projelerin ana finansörü konumunda yer aldık. 10 yıl içinde 300'den fazla proje için yaklaşık 20 milyar dolar tutarında uzun vadeli finansman sağladık. KOBİ'lerimizin ülkemizin kalkınmasına katkısının bilinciyle, finansmana erişimlerini kolaylaştırmayı sosyal sorumluluğumuz bildik ve bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Ziraat Bankası işbirliğinde Nefes Kredisi'ni hayata geçirdik. Emeklilerimize yönelik maaş kampanyasını hayata geçiren ilk banka olduk. Operadan baleye, sinemadan tiyatroya, spordan, eğitime hemen her alanda toplumsal hafızamıza iz bırakan işler gerçekleştirdik. Tüm bunları yaparken gayemiz, kültür sanattan ekonomiye her alanda daha gelişmiş bir Türkiye'nin inşasına katkı sunmaktı. 15 bin Denizcimizin alın teri ve emeğiyle çalışmalarımıza bugün daha kararlı bir şekilde devam ediyoruz" dedi.

"Dünyada başka hiçbir ekonomi ülkemizin yaşadığını yaşasaydı ayağa kalkamazdı"

2016 yılında Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere değinen Ateş, "Dünyada başka herhangi bir ekonomi; darbe girişimi, bölgesel karışıklık, küresel kriz, Brexit ve terör olaylarını bir anda yaşasaydı, ayağa kalkamazdı. Oysa Türkiye'miz bırakın ayağa kalkmayı biraz yavaşlamış olmakla birlikte eski hızına kavuşma gayreti içinde. Geçen yıl sadece ülkemiz özelinde değil, dünya açısından da iyi bir yıl olmamasına rağmen, yüzde 2.5'in üzerinde bir büyüme sağlandı. Bu yıl da umudumuz 3'ün üzerinde bir büyümenin sağlanması. Ama tabii büyümede ülkemizin ihtiyacı olan rakamlar dörtlerin üzeri, beşler" ifadelerini kullandı.

2016 performansı 2017 beklentileri

Bankanın geçen hafta açıklanan 2016 yılı rakamlarını yeniden hatırlatıp 2017 beklentilerini açıklayan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Konsolide aktiflerimiz 2016'nın sonunda yüzde 20 artarak 136 milyar TL'ye, Net karımız 1.4 milyar TL'ye, 2016 yılında konsolide bazda; Mevduatımız yüzde 27'lik artış ile 90,6 milyar TL'ye, Toplam kredilerimiz yüzde 21'lik artış ile 123,8 milyar TL'ye, Müşteri sayımız ise 2015'in aynı dönemine kıyasla 1,2 milyon kişi artırarak, 10,3 milyon kişiye ulaştı. 2017 bu anlamda 2016'nın yaralarının sarıldığı bir yıl olacak. Turizm başta olmak üzere toparlanma öngörüyoruz ve ihracattaki artışın süreceğine inanıyoruz. Bankacılığın da yüzde 15-20 arasında bir büyüme kaydedeceğini düşünüyorum. 2017'ye hazırlıklıyız ve büyümemizi hemen her alanda devam ettireceğiz" dedi.

"Büyük balık küçüğü değil hızlı balık yavaşı yutuyor"

Başarılarının en önemli etkeninin 'Hız' olduğunu belirten Ateş, şunları söyledi: "İçinde bulunduğumuz dönemde büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor artık. ve biz de Denizbank olarak başarı öykümüzün ardındaki en önemli unsurun, hızlı düşünmek, hızlı karar almak, çağın gereklerine hızlıca adapte olmak, birkaç adım sonrasını öngörüp çizgi dışı düşüncelerin önünü açmak olduğunu biliyoruz. Peki bunu nasıl yapıyoruz? Ortak akla, birlik olabilmenin gücüne olan inancımız sayesinde. Ben hep şuna inandım; bir kurumu kocaman bir dünya haline getiren çalışanlarının hayalleri, başarıdan başarıya taşıyan ise ortak aklı ve takım ruhudur. İşte biz bunu başarabilen bir aile olduk. ve bu birlik, beraberlik halinin zeminine, 1997 yılından bugüne başarımızı garantileyen 5 temel stratejimizi yerleştirdik: Disiplinli kredi kültürüne ve tedbirli risk yönetimine sadık kalmak, Maliyet yönetimine odaklanmak ve sürekli geliştirmek, Niş marketlere ve segmentasyona odaklanmak, Büyüme ve genişleme yönünde fırsatları kollamak,Tüm finansal ürünlerimizi pazarladığımız fiziksel ve alternatif dağıtım kanallarını bir portal olarak görmek ve yönetmek". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hakan Ateş: 'Gayemiz, Kültür Sanattan Ekonomiye Gelişmiş Bir Türkiye'nin İnşasına Katkı Sunmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement