Hakan Çavuşoğlu: "Son Zamanlarda BM'den Cılız Ses Duymaya Başladık" - Son Dakika
Politika

Hakan Çavuşoğlu: "Son Zamanlarda BM'den Cılız Ses Duymaya Başladık"

Hakan Çavuşoğlu: "Son Zamanlarda BM\'den Cılız Ses Duymaya Başladık"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, son zamanlarda yaşanan zulme karşı Birleşmiş Milletler’den (BM) cılız bir ses duymaya başladıklarını belirterek, “Ama bu cılız seslerin, bu zulmü yapanlar tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını bilmemiz gerekiyor.

02.09.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, son zamanlarda yaşanan zulme karşı Birleşmiş Milletler'den (BM) cılız bir ses duymaya başladıklarını belirterek, "Ama bu cılız seslerin, bu zulmü yapanlar tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını bilmemiz gerekiyor. Artık ses vermemizin ötesinde eyleme geçmemizin zamanıdır. BM Güvenlik Konseyi kuruluş amaçlarına uygun olarak bu problemi kökünden çözmek zorundadır. Aksi takdirde saygınlığını ve itibarını hiçbir zaman olmadığı şekilde daha fazla kaybetmeye devam edecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde MÜSİAD, TÜMSİAD ve RUDEF'i ziyaret etti. Buralarda açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Son zamanlarda cılız bir ses duymaya başladık. Ama bu cılız seslerin, bu zulmü yapanlar tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını bilmemiz gerekiyor. Artık ses vermemizin ötesinde eyleme geçmemizin zamanıdır. BM Güvenlik Konseyi kuruluş amaçlarına uygun olarak bu problemi kökünden çözmek zorundadır. Aksi takdirde saygınlığını ve itibarini hiçbir zaman olmadığı şekilde daha fazla kaybetmeye devam edecektir. Biz buradan yaşanan bu insanlık dramına karşı daha güçlü adım atmalıyız çağrısını yapıyoruz. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bu millet büyük bir millet. Bunu her gün farklı şekilde yansımasını görüyoruz. Baktığınız zaman 3.5 milyona yaklaşan Suriyeli muhacir göçmen kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Diğer taraftan bize ulaşamayan Arakan, Filistin ve Afrika'daki o mazlum, aman dileyen kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu bir insani diplomasisidir" diye konuştu.

"Her şeye hazırlıklıyız"

Dün ihracatçılar birliğinin rakam açıkladığını dile getiren Çavuşoğlu, "Ağustos ayı ihracat rakamları geçtiğimiz yılın aynı ayına oranla yüzde 11.9 artış gösterdi. 11 milyar 239 milyon yükseldi. Sene sonuna kadar bu ivmeyi devam ettirirsek 150 milyarın ötesinde bir rakama kavuşacağız. Yeniden bir ivme yakalamış durumdayız. Motivasyon ve moralimizin bozulması için birçok şeyin de yapılacağının farkındayız. Gene devreye uluslararası ekonomik kuruluşlar, bir takım not veren kuruluşlar girebilir. Onları da biliyoruz. Hangi amaca hareket ettiklerini de biliyoruz. Artık her şeye karşı hazırlıklıyız. Gerekeni yapacağız. Bizim milletimizden başka dayanacak gücümüz yok. Biz hakkın yanındayız. Kim bu memlekete fayda temin etmek istiyor onun koluna gireriz. Kim bu memlekete hainlik yapıyorsa onun da gözünü oyarız. Bunu yapmak durumundayız. Düşmanımız da bilecek ki kaderimiz güçlüdür. Dostumuz da bilecek ki şefkatimiz çok geniştir. Yürüdüğümüz, attığımız adımlardan eminiz. Bu ülkeyi hak ettikleri noktaya hep beraber getireceğiz" şeklinde konuştu.

MUSİAD, TÜMSİAD ve RUDEF'teki bayramlaşma programlarına Çavuşoğlu'nun yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekilleri Bennur Karaburun, Zekeriya Birkan, Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hakan Çavuşoğlu: 'Son Zamanlarda BM'den Cılız Ses Duymaya Başladık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement