Hakan Tartan'dan Alaattin Yüksel'e "Odun" Cevabı - Son Dakika
Yerel

Hakan Tartan'dan Alaattin Yüksel'e "Odun" Cevabı

Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, kendisi için "Odun koysak, Hakan Tartan’ı koyardık” diyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’e tepki gösterdi.

22.03.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, kendisi için "Odun koysak, Hakan Tartan'ı koyardık" diyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'e tepki gösterdi. Açıklamayı üzüntü ile karşıladığını kaydeden Tartan, "Milletvekilliği hiç bu kadar hafiflememiş ve ayağa düşmemişti. Şu anda görev yaptığı partinin kurucusu, yöneticisi ve son 5 yılda da belediye başkanı olarak görev yapan Hakan Tartan'a yönelik kullandığı sözcükleri kendi seviyesine uygun buluyor, kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.

CHP'den belediye başkanlığı yapan ve önümüzdeki yerel seçimlerde DSP'den aday olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan CHP'de 'odunu koysak kazanır' mantığı olduğunu söylemiş, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise "Odun koysak, Hakan Tartan'ı koyardık" demişti. Bu sözler üzerine açıklama yapan Tartan, "'Odun koysak, Hakan Tartan'ı koyardık' cümlesinin düzeyine inmek bana yakışmaz. Sayın Alaattin Yüksel'in önce Bayraklı'da belediye arazisine yaptığı kaçak yapılarla ilgili olarak halka hesap vermesini düşünüyorum. 'AKP'ye hizmet etmek' değerlendirmesine gelince, bu söylemlerle kimin AKP'ye hizmet ettiği ortadadır. Yolsuzluklardan, usulsüzlüklerden, yasaklardan konuşmayanların CHP'yi çekmek istedikleri Atatürk karşıtı ve Cumhuriyet değerlerine saldıran tavra, karşı çıkan Hakan Tartan'ı hedef almaları doğaldır" diye koruştu.

"3-4 SİYASET BARONU"

Konak Belediye Başkanlığı seçiminde yüzde 100 alsa bile bunun ne CHP'ye ne AK Parti'ye ne de bir başka partiye etkisinin olmayacağını söyleyen Tartan şöyle konuştu: "Bu gerçeğe rağmen antidemokratik bir şekilde yürütülen çirkin kampanyaların halkta karşılığı olmadığını görüyorum. İlçe başkanlıklarında kullanılan oyların Türkiye geneline hiç bir etkisinin olmamasının yanı sıra, daha önce benim görev yapmaktan onur duyduğum, CHP'de çöreklenmiş 3-4 siyaset baronunun 2009 yılında benzer ayak oyunlarını Türk siyasetinin değerli isimlerinden Sayın Yılmaz Büyükerşen, Sayın Mustafa Sarıgül, Sayın Seyit Torun ve onlarca belediye başkanına yaptığını, onların da bu baronlara karşı değerli devlet adamı Bülent Ecevit'in kurduğu DSP'den aday olarak seçimleri kazandığını ve halka hizmet ettiğini hatırlatmak isterim."

HAKAN TARTAN MANİFESTOSU

İzmir'de siyaseti çirkinleştiren Atatürk ve Türk Bayrağı karşıtı söylemleriyle halkın değil, terörün avukatlığına savunanların bir kez daha halktan gereken dersi sandıkta alacağını belirten Tartan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben, incinsem de incitmemeye dikkat edeceğim. Haksızlığa direnç gösterirken, şereflerin ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğim. Halkımız siyaset baronlarının yalan ve iftirayla dolu siyasetini üzüntü ile izliyor. Bu insanların daha göreve gelmeden toplumda yarattıkları kavga çatışma ve gerginlik ortamının gelecekte kentimiz adına çok büyük tahribatlar yapacağı ortadadır. Gelecek kuşakları düşünen bir devlet adamı olarak, halkımı bu gerçekle bölünme safsatasının ardındaki kavga ve çatışma ortamına karşı uyarmanın görevim olduğunu düşünüyorum. Bu kültür sanatla, sevgiyle, her kesimi kucaklayan bir anlayışla siyaset yapan Hakan Tartan'ın gelecek karanlık günler adına halkıyla paylaştığı bir manifestodur." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakan Tartan'dan Alaattin Yüksel'e 'Odun' Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement