Hakan Tartan'ın Afiş İsyanı - Son Dakika
Politika

Hakan Tartan'ın Afiş İsyanı

Hakan Tartan\'ın Afiş İsyanı

İzmir Konak İlçe Seçim Kurulu’nun, seçim büroları, il ve ilçe binaları dışında afiş, bayrak, pankart asılmasını yasaklamasının ardından ilk indirilen afiş Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan’ın Cumhuriyet Bulvarı’ndaki tanıtım afişi oldu.

07.03.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Konak İlçe Seçim Kurulu'nun, seçim büroları, il ve ilçe binaları dışında afiş, bayrak, pankart asılmasını yasaklamasının ardından ilk indirilen afiş Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan'ın Cumhuriyet Bulvarı'ndaki tanıtım afişi oldu. Kararın uygulaması için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Hakan Tartan'ın seçim afişini indirdi. DSP Konak Adayı Hakan Tartan, kararın uygulanış şeklinin Türk siyaset tarihinde ilk kez yaşandığını dile getirerek şunları söyledi: "İzmir'de her yer afişlerle doluyken biz sadece bir tane astık. Daha ilk gününde gözümüzü oydular, kulağımızı kestiler sonra da kurşunladılar. Bugün de Şehrin ortasında herkesin gözü önünde üç parça halinde yerle bir etmişler. Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür anlamakta zorlanıyorum. Bütün İzmir, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet, herkes seferber olmuş, Hakan Tartan'ın şehirdeki tek afişini bir an önce indirmek için uğraşıyorlar. Çok tuhaf olduğu kadar siyaset tarihinde de bugüne dek görülmemiş bir şey. Demek ki bazılarının başka bir hesabı var."

Başkan Tartan, yaşananların korku ve bozulmuş siyasete işaret ettiğini dile getirerek, İzmir halkının desteğine ve sevgisine güvendiğini hatırlattı. Halktan yüze 65 oranında destek almış, sevilmiş bir Halk Adamı'nın kampanyasına yönelik bu çirkin görüntüleri halkın takdirine bıraktığını söyledi. Kenti bir adım daha öne taşıdıklarını, gençlere, kadınlara, spora, turizme, kent ekonomisine, çocuklara, engelli yurttaşlarımıza destek olduklarını anlatan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'e pırıl pırıl 100 dönüm yeşil alan kazandırdık. 40 yıldır girilmeyen sokaklara hizmet götürdük. Yapılan anketlerden yüzde 65'le alnımızın akıyla çıktık. Bunlar için hiçbir karşılık beklemedik. İzmirlinin güvenini kazanmak, sevdiği bir insan olmak, Atatürk'ün ve Cumhuriyetin değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaktan onur duyuyorum. Ben milletvekili, bakan ve belediye başkanı olarak her zaman İzmir halkına hizmet ettim. Bundan her zaman gurur duydum. Yaşadığımız süreçte başkalarının tercih ettiği hırçınlaşan, çirkinleşen siyasi oyunlar yerine, devlet adamı olmamın getirdiği alçak gönüllülükle hareket ettim. Bugün afişleri indirenler, İzmir halkının yükselen sevgisi inancı ve desteğiyle gereken yanıtı en güzel şekliyle alacaklardır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hakan Tartan'ın Afiş İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement