Hakem Hocaları Donk'un Pozisyonunda İkiye Bölündü - Son Dakika
Spor

Hakem Hocaları Donk'un Pozisyonunda İkiye Bölündü

Hakem Hocaları Donk\'un Pozisyonunda İkiye Bölündü

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk'un, Almeida'nın ayağındaki topa başka bir topla müdahale etmesi tartışma yaratırken hakem hocalarını da ikiye böldü.

16.12.2013 11:30  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Kasımpaşalı Donk, Almeida'nın gol pozisyonunda iken elinde tuttuğu topu diğer oynanan topa vurarak yönünü değiştirmişti. Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan bu olay hakem camiasını ikiye böldü.

DONK SARI KARTLA CEZALANDIRILDI

Kasımpaşalı futbolcu Donk sahadaki ikinci topu dışarı atmak yerine eline alarak yaklaşık 10 saniye elinde tuttu. Sonra Almeida'nın gol pozisyonu girişim anında elinde tuttuğu topu diğer oynanan topa vurarak topun yönünü değiştirdi. Herkesin bir anda şaşırdığı pozisyonda maçın hakemi Barış Şimşek, Kasımpaşa'nın Hollandalı oyuncu Donk'a sarı kart göstererek cezalandırırken, oyunun hakem atışıyla başlattı.

HAKEM HOCALARI İKİYE BÖLÜNDÜ

Beşiktaş'ın gol pozisyonu böylece kaçmış oldu. Verilen sarı kart ve sonrasında oyununu hakem atışıyla başlaması üzerine hakem otoriteleri de ikiye ayıldı. İşte hakemlerin görüşleri:

Zekeriya Alp (MHK Başkanı): Barış Şimşek'in Donk kararı doğru. kurallara uydu.

Mustafa Çulcu (MHK eski Başkanı): Pozisyon penaltı olmalı. Penaltı verilmediği için de kural hatası yapıldı.

Markus Merk (Eski hakem TV yorumcusu): Donk'un, yaptığı hareket ahlaki olmamasına rağmen, verilen kartın sarı olması ve hakem atışıyla başlaması kurallar gereğidir. Karar kurallara göre doğru dedi.

Ahmet Çakar (Eski FİFA Hakemi-Yorumcu): Bu hareketin karşılığı penaltı olmalıydı. Sarı kart ise doğru karar dedi.

Erman Toroğlu (Eski hakem ve TV yorumcusu): Donk kötü niyetliydi. bu hareketin karşılığı endirekt olmalıydı. Ama hakem hangi pozisyonda doğru karar verdi ki; diyerek hakeme yüklendi.

Ali Aydın (Eski hakem): Donk'un, yaptığı hareketin kural kitabında tanımı bulunmuyor. Eğer kartı centilmenliğe aykırı hareketten göstermişse oyuna hakem atışı ile değil endirekt serbest vuruşla başlaması gerekirdi.

Serdar Tatlı (Eski hakem): Donk'un, pozisyonun penaltı olması gerekiyor. Penaltı verilmediği için de kural ihlali yapıldı.

Lale Orta (Eski hakem): Atılan bir cisim ile topa vurmanın cezası penaltı olmalı. Atılan cisim elin devamıdır tezini savundu .

Bünyamin Gezer: (Eski hakem): Donk'un, hareketinin karşılığı penaltı olmalı… Çünkü atılan cisim elin uzantısı sayılır dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hakem Hocaları Donk'un Pozisyonunda İkiye Bölündü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement