Hakkari Belediye Personelinden Gözaltı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Belediye Personelinden Gözaltı Tepkisi

Hakkari Belediye Personelinden Gözaltı Tepkisi

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin gözaltına alınması ile ilgili belediye çalışanları da tepki amaçlı basın açıklaması yaptı.

21.08.2015 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin gözaltına alınması ile ilgili belediye çalışanları da tepki amaçlı basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde bir araya gelen Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetimler Sendikası'na (Tümbel-Sen) üye belediye çalışanlarına, kentteki STK temsilcileri ve Belediye Meclis üyeleri de destek verdi. Basın metnini okuyan Tümbel-Sen Hakkari Şube Başkanı Kemal Demir, son bir hafta içerisinde belediye eş başkanları, siyasi parti temsilcileri ve bir çok sivilin evlerine hukuksuz bir şekilde baskınlar düzenlendiğini söyledi. Demir, Recep Tayyip Erdoğan'ı başkanlığa taşıyacak çoğunluğun sağlanamaması yüzünden, bedelin yurttaşlara ödetilmesi için düğmeye basıldığını ileri sürererek şöyle konuştu: "Sandıkta kaybettikleri oyları savaş mevzilerinde kazanmayı planlayanlar, kan ve ceset fışkıran bu toprakları bir kez daha kan ve gözyaşı ile sulamaktan çekinmemektedirler. Anayasa ve uluslararası hukuka aykırı İç Güvenlik Yasası'nın da sınırlarını aşan polis devleti uygulamaları ülkemizde demokrasinin son kırıntılarını da ortadan kaldırmıştır."

Demir, son bir hafta içerisinde belediye eş başkanları, siyasi parti temsilcileri ve bir çok sivilin evlerine baskınlar yapılarak gözaltıların yapıldığını da belirterek, "Savcılığa ifade vermeye giden Belediye Eş Başkanlarımız hiç bir hukuki dayanağı olmadan Terörle Mücadele Şubesine götürülerek gözaltına alınmışlardır.Hakkari Belediye Emekçileri, İl Encümenleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum örgütleri ve halk olarak bu uygulamayı kabul etmeyeceğimizi buradan belirtiyoruz. Halkın iradesi olan Belediye Eş Başkanlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır. Lice, Silvan, Cizre, Şemdinli, Varto, Hizan gibi ilçelerde yaşananlara dair kamuoyuna duyurucu açıklamalar yapılmalı, bağımsız heyetlerin inceleme yapılmasına izin verilmelidir" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: HAKKARİ (DHA)

===========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Belediye Personelinden Gözaltı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dogrucu davut: hastir ordan hain oglu hain ler o begenmediginiz akp ve tayyip bu millete engel oluyor yoksa gotunuz havaya gelecek o askeri polisi ve secmenini engelliyor. ama yakindir sonunuz daha ne istiyorsunuz ki Ermenistan in israilin piyonlari usaklari 1 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement