Hakkari Belediyesi'nin 2 Bin 780 Rakımda Arıza Çalışması - Son Dakika
Güncel

Hakkari Belediyesi'nin 2 Bin 780 Rakımda Arıza Çalışması

Hakkari Belediyesi, kent merkezine içme sularını sağlandığı kaynak su hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için 2 bin 780 rakımda çalışma başlattı.

30.09.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık bir haftadır Hakkari kent merkezinde içme suyu depolarında suların azalması nedeniyle mahallelere su verilememesi üzerine başlayan içme suyu problemini gidermek için harekete geçen Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehre içme sularının sağlandığı Otluca(Xenanis) köyü bölgesindeki kaynak su isale hatlarında yedi ayrı arızanın oluştuğunu tespit etti.

"14 PERSONEL VE 2 İŞ MAKİNESİ İLE 2 BİN 780 RAKIMDA ÇALIŞMA"

Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, tespit etikleri arızaları gidermek için Otluca(Xenanis) köyü bölgesinde olan ve merkeze 22 kilometre uzaklıkta olup, 2 bin 780 rakımda bulunan Karadağ (Çiyareş), Kızıldere(Nihalâsor), Üçgöze ve Golan kaynak su bölgelerine 14 personel, 2 iş makinesi, 1 mobil jeneratör ve kaynak makinesi ile hareket etti.

"ÇALIŞMALAR EN AZ İKİ GÜN SÜRECEK"

Zorlu arazi şartlarında bulunan kaynak su isale hatlarında meydana gelen arızaların giderilmesi için ekiplerin hummalı bir çalışma gerçekleştirdiği görüntülenirken, arıza çalışmalarının en az iki gün süreceği ve bu süre içerisinde şehirde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.

"YAŞANAN SIKINTILARDAN ÖTÜRÜ HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Şehirde su problemin yaşanmasına neden olan arızalar ve başlatılan çalışmalara ilişkin bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya; "Tespit ettiğimiz yedi noktada yer kayması nedeniyle çelik borunun ana kaynaktan ayrışması neticesinde arızalar meydana geldi. Personellerimiz ile buraya gelip arızaları onarmak için 2 bin 780 rakımda çalışıyoruz. İki gün daha bu çalışmamız devam edecek. Fakat bu çalışmalar bittikten sonra, mevsim itibariyle kaynak sularda kurumalar görülmekte, bu nedenle gerçekten de Kasım ayına kadar ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle elimizden geldiği kadar tasarrufa yönelmemiz gerekiyor. Biz kaynaklarda bulunan arızalar için gerekli çalışmaları yürütüyoruz, en kısa sürede arızalar giderilecektir. Ayrıca yaşanan sıkıntılardan ötürü tüm halkımızdan özür diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hakkari Belediyesi'nin 2 Bin 780 Rakımda Arıza Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement