Hakkari Bingöl Üniversitesi Öğrencilerine Hakkari'den Destek - Son Dakika
Güncel

Hakkari Bingöl Üniversitesi Öğrencilerine Hakkari'den Destek

Hakkari Bingöl Üniversitesi Öğrencilerine Hakkari\'den Destek

Bingöl Üniversitesi öğrencilerine Hakkari'den destek Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin, haklarında açılan disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve uzaklaştırma cezalarına karşı başlattığı açlık grevine, Hakkari Colemerg Öğrenci Derneği'ne (CÖDER) üye bir grup öğrenci, meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması yaparak destek verdi.

04.03.2015 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Üniversitesi öğrencilerine Hakkari'den destek

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin, haklarında açılan disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve uzaklaştırma cezalarına karşı başlattığı açlık grevine, Hakkari Colemerg Öğrenci Derneği'ne (CÖDER) üye bir grup öğrenci, meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması yaparak destek verdi.

Hakkari'de, CÖDER'e üye bir grup Üniversite öğrnecisi, Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrencilere destek vermek için Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Öğrenciler, yaktıkları meşalelerle Bulvar Caddesine kadar yürüdü. Daha sonra Belediye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına basın açıklamasını metni, CÖDER üyesi Mehmet Ali Sinay tarafından okundu. Sinay, Bingöl Üniversitesi'nde rektörlüğün keyfi muamelesi sonucu onlarca öğrencinin gözaltına alındığını, bir çok öğrencinin ise okuldan uzaklaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Polis, rektör, huzbullah işbirliğiyle Yurtsever Devrimci öğrenciler üzerinde baskı kurmak, öğrenci bilgilerinin bizzat rektörlük tarafından polise verilerek şafak operasyonuyla onlarca öğrencinin gözaltına alınması ve bir çok öğrencinin okuldan uzaklaştırılmasının ardından öğrenciler tarafından 'Düşüncelerimizi özgürlüğe, bedenlerimizi açlığa yatırıyoruz.' sırayla başlatılan açlık grevi 9'uncu gününe giriyor. Bizler de öğrenci arkadaşlarımızın başlatmış oldukları bu eylemi yakından takip etmekteyiz. Açlık grevi 9. gününü geride bırakmasına rağmen, üniversite yönetiminin hala bunu görmezden gelmesi, hiç bir şekilde izah edilemez. Bugüne kadar üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalara baktığımızda 25 Kasım Dünya Kadına yönelik şiddete hayır, Aydın Erdem anması Ülkücü-Polis-Huzbulah işbirliğiyle oluşturulan saldırıya karşı yapılan basın ve yürüyüş olarak gösterilmiştir. Yapılan tüm bu etkinikler yasal ve izinli olmasına rağmen hiç bir haklı gerekçeye dayanmadan toplamda 150 öğrenciye soruşturma açılmış, bunlardan 50 öğrenci sudan sebeplerle okuldan uzaklaştırılmışlardır."

Mehmet Ali Sinay, 28 Şubat'ta Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Adıyamanlı Ramazan Fırat adlı öğrencinin de Kürt kimliğinden dolayı faşist kişiler tarafınan katledilidiğini ileri sürdü. Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Bingöl Üniversitesi Öğrencilerine Hakkari'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement