Hakkari CHP Milletvekilleri Hakkari'de Stk Temsilcileri ve Muhtarlarla Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Hakkari CHP Milletvekilleri Hakkari'de Stk Temsilcileri ve Muhtarlarla Biraraya Geldi

Hakkari CHP Milletvekilleri Hakkari\'de Stk Temsilcileri ve Muhtarlarla Biraraya Geldi

CHP Milletvekilleri Hakkari'de STK temsilcileri ve muhtarlarla biraraya geldiREFERANDUM çalışmaları kapsamında Hakkari'ye gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

08.04.2017 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Milletvekilleri Hakkari'de STK temsilcileri ve muhtarlarla biraraya geldi

REFERANDUM çalışmaları kapsamında Hakkari'ye gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı tarafından bir otelde verilen kahvaltıya bazı mahalle muhtarı, STK temsilcileri, parti yöneticileri katıldı. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, büyük bir kararın arifesinde olduklarını söyledi. Yılmaz, Türkiye'nin yeni bir tercih ile karşı karşıya bırakıldığını anlatırken, şöyle dedi: "Aslında bu bir dayatma sürecidir. Çünkü toplumun içerisinde parlamenter sisteme ilişkin elbette eleştiriler, eksiklik tespitleri vardır. Ancak, bunun bir sistem veya rejim değişikliği ile karşılanması toplumun talebi değildir. Bizler içinde bulunduğumuz sistemin eksikliklerini biliyoruz. Buna ilişkin 4 siyasi partinin de mutabakatı ile oluşmuş 60 maddeye yakın madde üzerinde anlaşmamız var. Ancak her zaman olduğu gibi bu defa yine sayın Devlet Bahçeli ani bir karar ile Türkiye'nin gündemine bir başkanlık sistemini getirdi. Aslında bakarsanız bu bir başkanlık sistemi değil. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem. Demokratik sistemler içerisinde yeri olmayan bir sistem. O nedenle adına Türkiye'ye özgü diyorlar. Türk tipi diyorlar. Aslında bakarsanız Türk tipi olduğu kesin de bu sistemin demokratik olmadığı da bir o kadarda kesin."

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, İzmir'de insanların yüz ifadelerinde çocuklarının geleceği, işi, aşı ile ilgili ne endişe varsa dün Yüksekova'da ve Hakkari'de de aynı şeyi gördüklerini belirtti. Bayır, şöyle konuştu: "15 yıldır bu ülkeyi yönetenler ne yazık ki bizim sorunlarımıza çare olamamışlar. Her seferinde istikrar, istikrar diye toplumun önüne geçenler dün Yüksekova'ya gelip bu ülkenin başbakanı oy isterken acaba halkın arasına giripte o Yüksekova'daki gençlerimizin evlatlarımızın işsizliği ile ilgili bir soru önerisinde bulundu mu? Bu referandum adıyla önümüze konulan maddelere baktığınızda 18 madde içinde gençlerimizin işsizliği ile ilgili bir şey var mı? Köylü, çiftçi, emekli, insan yaşamı, gençlerin eğitimi ile ilgili bir şey var mı? Ne yazık ki yok. Çünkü onlar sadece ve sadece geçmişteki 15 yılda yaptıklarının nasıl koruma altına alınabileceğine yönelik bir anayasa hazırlamışlar. Bu anayasada vatandaş yok. Bu anayasada gençlik yok, çiftçi yok, emekli yok . Onların çıkarlarını anlatan hiçbir şey yok."

CHP'liler daha sonra çalışmalarda bulunmak üzere Çukurca İlçesi'ne geçti.

GÖNÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Toplantıya katılan STK ve bazı muhtarlar

-Toplantıda konuşan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz

-CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın konuşması

-Bayır, CHP'ye üye olan bir vatandaşın parti rozetini takarken

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)-

================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari CHP Milletvekilleri Hakkari'de Stk Temsilcileri ve Muhtarlarla Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement