Hakkari Dağları, Doğa Yürüyüşleriyle Güzelleşiyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari Dağları, Doğa Yürüyüşleriyle Güzelleşiyor

Hakkari Dağları, Doğa Yürüyüşleriyle Güzelleşiyor

Hakkari'de "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Spor" adı altında düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, çözüm süreciyle çatışmaların yaşanmadığı ve operasyonların durduğu dağları güzelleştiriyor.

11.05.2014 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Spor" adı altında düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar, çözüm süreciyle birlikte çatışmaların yaşanmadığı ve operasyonların durduğu dağları güzelleştiriyor.

Çözüm süreci ile huzur ortamının sağlandığı Hakkari'de, yayla, mera ve dağların tarım ve hayvancılık başta olmak üzere turizme açılması, bölgede çok sayıda vatandaş ve sporcunun yeni alanlarla tanışmasına fırsat sundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Herkes İçin Spor İl Temsilciliği ile Dağcılık İl Temsilciliği tarafından "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Spor" adı altında düzenlenen doğa yürüyüşü kapsamında, sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, buradan araçlarla Depin mevkisine gitti.

Burada görevliler tarafından hazırlanan kumanyaların dağıtılmasının ardından yürüyüşe geçen vatandaşlar, çözüm süreciyle huzur ortamının sağlandığı Hakkari'de, yıllar sonra dağlara çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Hakkari'de aralarında öğretim görevlileri, öğrenci, kurum müdürleri, sporcu ve vatandaşların bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal rehberliğinde doğa yürüyüşü yaptı.

Yaklaşık 5 kilometre yürüyüş yapacak olan gruptakilerin, Beyaz Şelale mevkisinde konaklayıp piknik yaptıktan sonra dağlarda gezintiye çıkacağını anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal, etkinliğin ardından grubun akşam saatlerinde kent merkezine döneceğini söyledi.

Tüm halka yönelik "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Spor" adı altında doğa yürüyüşü düzenlediklerini anımsatan Güldal, Helal Vadisi'nde başlayan yürüyüşün yaklaşık 5 kilometre süreceğini, parkur boyunca çok güzel doğa güzellikleriyle karşılaşacaklarını ifade etti.

Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç ise düzenledikleri doğa yürüyüşü ile bu yıl ilk etkinliklerini gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Helal Vadisi'nden Beyaz Şelale mevkisine kadar yürüyeceğiz. 24-25 Mayıs tarihleri arasında da Berçelan Yaylası'nın batısında bulunan Karadağ'a zirve yapmak üzere bir etkinliğimiz olacak. Kasım ayının ilk haftasında geleneksel hale getirdiğimiz Sümbül Dağı'na tırmanışımız olacak. Yıl boyunca birçok etkinlikte bulunacağız. Amacımız faaliyetlerimizi geleneksel hale getirmek ve insanları doğayla buluşturmaktır. Gerçekleştireceğimiz faaliyetlerimize şimdiden tüm halkımızı davet ediyoruz."

Çeşitli illerden gelerek Hakkari'de görev yapan öğretmenlerden Rumeysa Uludağ da bu etkinliklerin kendilerine çok iyi geldiğini ve bu sayesde doğayla buluşarak çeşitli aktivitelerde bulunduklarını kaydetti.

Üzerilerindeki stresi atabilmek için düzenlenen etkinliklerin kendileri açısından önemli olduğuna değinen öğretmenlerden Miran Altu ise "Hakkari'de çok şeyin olmadığı söyleniyor ama aksine çok güzel bir doğası var. Buradaki dağlar insanları adeta büyülüyor. Bizler için faydalı olan bu tür etkinliklerin stresimizi üzerimizinden atmamız açısından daha çok yapılmasını bekliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari Dağları, Doğa Yürüyüşleriyle Güzelleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement