Hakkari'de 2600 Rakımda "Kar Festivali" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 2600 Rakımda "Kar Festivali" Yapıldı

Hakkari Valiliği tarafından kar kalınlığı yer yer 3 metreyi bulan 2600 rakımlı tesiste düzenlenen "kar festivali", Hakkarililerin eğlenceli bir gün geçirmesini sağladı.

10.03.2013 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği tarafından kar kalınlığı yer yer 3 metreyi bulan 2600 rakımlı tesiste düzenlenen "kar festivali", Hakkarililerin eğlenceli bir gün geçirmesini sağladı.

Hakkari Valiliği öncülüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hakkari Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen kar festivali, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Mergabütan Kayak Tesisi'nde düzenlendi.

2600 rakımlı tesise sabah saatlerinde Şehir Stadyumu önündeki servislerle ücretsiz gelen Hakkarililer, bir taraftan piknik yaparken, bir taraftan da canlı müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.

Mahalli ses sanatçıları tarafından söylenen Türkçe ve Kürtçe şarkılar ile çalınan davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, 3 metreyi bulan kar örtüsü üzerinde yapılan yarışmalara katıldı.

Kayak, kar raftingi, kar güreşi, kar voleybolu ve gösteriler sonrası, vatandaşların evlerinden getirdiği naylon leğenle kayak yarışması da yapıldı.

Kadın ve erkekler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen leğen yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan gösteri ve yarışmalar sonrasında kayak ile kar raftingine geçildi.

Festivale katılan Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya ve Cumhuriyet Savcısı İsmail Demir de aileleriyle birlikte bota binerek kar raftingi yapmanın keyfini yaşadı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, üniversite olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte kente ilk kez kar festivali düzenlediklerini söyledi.

Bodur, Hakkari'nin tanıtılmasında önemli bir konuma sahip olan Mergabütan Kayak Merkezi'ndeki festivale katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Hakkari'de öğretmen olarak görev yapan Sevda Şahin ise, hafta sonu için güzel bir eğlence programı düzenlendiğini belirterek, "Programda çeşitli aktiviteler yer alıyor. Biz de eğlenmeye geldik. Hakkari için güzel gelişmeler bunlar. Bu tür şenliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 8 saat süren festivale, vali yardımcıları Cevat Uyanık, Abdullah Şen, Muhammed Önder, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival, verilen öğle yemeği ile son buldu.

Muhabir: Nevzat Taş/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 2600 Rakımda 'Kar Festivali' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement