Hakkari'de 3 Bin 487 Rakımlı Sümbül Dağına Zorlu Tırmanış - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 3 Bin 487 Rakımlı Sümbül Dağına Zorlu Tırmanış

Hakkari'de 3 bin 487 rakımlı Sümbül dağına zorlu tırmanışBehçet DALMAZ/ HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'de Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında, aralarında Bursalı dağıcının da bulunduğu 6 kişilik ekip, Valilik'ten aldığı izinle 2 yıldan bu yana güvenlik...

08.05.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de 3 bin 487 rakımlı Sümbül dağına zorlu tırmanış

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'de Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında, aralarında Bursalı dağıcının da bulunduğu 6 kişilik ekip, Valilik'ten aldığı izinle 2 yıldan bu yana güvenlik nedeniyle çıkılmasına izin verilmeyen 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış yaptı. Dağcılık Fedarasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç, Hakkari'nin dağları ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer bir il olduğunu, ancak güvenlik nedeniyle Anadolu'daki dağcıların gelmekten tedirgin olduklarını söyledi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç başkanlığında Bursalı Dağıcı Yüksel Işık'ın da aralarında bulunduğu 6 kişilik dağcı, 2 yıldan bu yana güvenlik nedeniyle çıkılamayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na tırmanış gerçekleşdirdi. Hakkari Valiliği'nden alınan izinle tırmanışlarını Depin mevkiinde başlatan dağçılar, yaklaşık 2 kilometresi karla kaplı Sümbül Dağı'nda 2 gün konaklayacak. Burada çadırlarını kurup iki gece geçirecek olan dağcılar, ücüncü gün zirve yaptıktan sonra kente dönecek.

"AMAÇ HAKKARİYİ TANITMAK"

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç, amaçlarının Hakkari'nin doğal güzellilerini ve dağlarını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu, bu nedenle bu tür faaliyetlere önem verdiklerini söyledi. Ertunç, şöyle dedi:

"Biz bugün 6 arkadaşla Sümbül Dağı tırmanışı gerçekleşiriyoruz.Umudumuz bu etkinliği tehlike geçirmeden yapmaktır.Sümbül Dağı bilindiği gibi çok riskli bir dağ.Tam donanımlı bir şekilde hazırlandık.Arkadaşların performansına güveniyoruz.Hepsi de deneyimli dağcılarımız.Asıl amacımız, bilindiği gibi Hakkari bölgesi dağları ve doğal güzellikleriyle büyük bir potansiyele sahip.Yalnız güvenlik sorunu nedeniyle Anadolu'daki dağcı arkadaşlarımız maalesef çok tedirgin davranıyorlar.Amacımız onları buraya getirmek ve Hakkari bölgesini turizme kazandırmaktır."

Hakkari\'de 3 Bin 487 Rakımlı Sümbül Dağına Zorlu Tırmanış
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 3 Bin 487 Rakımlı Sümbül Dağına Zorlu Tırmanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement