Hakkari'de 4 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 4 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirildi

Hakkari\'de 4 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirildi

Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 1.5 yıl önce başlatılan, öğrencilere yönelik diş taraması, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da devam etti.

14.03.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 1.5 yıl önce başlatılan, öğrencilere yönelik diş taraması, 14 Mart Tıp Bayramı'nda da devam etti. Ağız Diş Sağlığı Merkezi tarafından kiralanan servisle okularından alınıp diş merkezine getirilen öğrenciler, buradaki doktorlar tarafından diş taramasından geçiriliyor.

Hakkari'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından öğrenciler için 1.5 yıl önce başlatılan diş taramasında şimdiye kadar değişik okullarda 4 bine yakın öğrenci muayene edildi. Servislerle okuldan alınıp çocuk polikiliğine getirilen öğrenciler, diş hekimleri tarafından muayene edildikten sonra yine servislerle okullarına bırakılıyor. 18 diş hekiminin görev yaptığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde şu ana kadar 4 bine yakın öğrenci diş taramasından geçirildi. 18 yıldan bu yana diş hekimliği yapan, 1.5 yıldan bu yana  Hakkari'de görev yapan Diş Hekimi Belgin Ünal Coşkun, Hakkari'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Coşkun, şöyle dedi:

"Haftanın 6 günü öğrencilerin dişlerini kontrol ediyoruz ve onlara koruyucu uygulamalar yapıyoruz. Bugün bizim tıp bayramı. Bugünü de mesai yaparak geçriyoruz. Sonuçta mesai bitince bu bayramı yine kutlayabiliriz. Ama önmeli olan bizim hastaların memnuniyeti. Bu konuda Hakkarili insanlarımız da bizden memnun. Bizler de memnunuz."

Hakkari'ye geldiğini söyleyen Ağız Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Muhammed Ali Kodat ise, 1.5 yıldan bu yana öğrencilere yönelik diş bakımı ve taraması yaptıklarını belirtti. Kodat, şöyle dedi:

"Burada korucuyu tedaviler üzerine çalışıyoruz. Çürük dişlere yönelik tedaviler yapıp, çocuklarda farkındalık yaratıyoruz. Diş fırçalama ve ağız bakımı ile ilgili bilgi veriyoruz. Görev yapan doktor arkadaşlarımız da ellerinden gelen özveriyi gösteriyorlar. Tıp bayramı olmasına rağmen, doktor arkadaşlarımız bu çalışmalarını aksatmıyorlar. Bunun dışında Hastanemizdeki sosyal sorumluluk projesi kapsamnıda özellikle özürlü ve evde bakım hizmetine muhtaç hastalarımızı da Hastanemizde tedavi etmeye çalışıyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 4 Bin Öğrenci Diş Taramasından Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement