Hakkari'de 7 Günlük Bebeğin Kan Değişimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 7 Günlük Bebeğin Kan Değişimi Yapıldı

Hakkari'de 7 günlük bebeğin kan değişimi yapıldıHAKKARİ Devlet Hastanesine 4 ay önce atanan Ankaralı Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözdem Kaykı, bugüne kadar kentte yapılmayan 7 günlük bir bebeğe kan değişimi uygulaması yaptı.

09.08.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de 7 günlük bebeğin kan değişimi yapıldı

HAKKARİ Devlet Hastanesine 4 ay önce atanan Ankaralı Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözdem Kaykı, bugüne kadar kentte yapılmayan 7 günlük bir bebeğe kan değişimi uygulaması yaptı. 1 bebeklerini kan uyuşmazlığı yüzünden kaybeden İshak ve Medine Tekçe çifti, bebeklerine gerekli müdahale yapılıp tedavsine başlandığı için büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Hakkari'nin Karşıyaka Mahallesi'nde oturan 2 çocuk annesi Medine Tekçe'nin bir hafta önce 3'üncü bebeğinin sancıları artınca yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanına sevk edilen anne Medine Tekçe, burada bir erkek bebek dünyaya getirdi. Dr. Gözdem Kaykı, yeni dünyaya gelen bebeğe kan uyuşmazlığı tanısı koydu. Anne ile bebeğin kanları birbirini tutmayınca, bebek hemen yoğu bakım servisine alındı. Dr. Kaykı, 7 günlük bebeğe kan değişimi yaptı. Yapılan bu uygulama ile Tekçe çiftinin erkek bebekleri hayata kalmasına vesile oldu. Yeni doğan yoğun bakım ünitesinde küvöze konularak tedavisi süren 7 günlük bebkle ilgili açıklama yapan Dr. Gözdem Kaykı, kan uyuşmazlığı tanısı konulan bebeklerde beyne zarar verilidiğini belirterek şöyle dedi Hastamıza kan değişimi uyguladık. Bu uyguma Hakkari Devlet Hastanesinde şimdiye kadar uygulanan ilk tedavi . Kan değişiminden sonra hastamızın sarılık düzeyinde azalma oldu. Şu an hala takibine devam ediyoruz. Daha önce bu tür hastalar daha üst merkezlere sevke diliyordu. Fakat biz de kan uyuşmazlığı olan bebeklerin tedavisini artık burada yapabiliyoruz. Kan değişimi, kan uyuşmazlığı olan bebeklerde oluyor. Anne ile bebeğin kanının aynı olmamasından kaynaklı olan bir durum. Bu durum da bebekte kansızlık oluşuyor ve bebekte sarılığa nede oluyor. Bebeğin kanını kan değişimi yöntemiyle hazır olan bir kan uygulamasıyla bunu yaptık. Şu an bebeğin durumu çok iyi

AYAKKABI BOYACISI BABA DOKTORA TEŞEKÜR ETTİ

Ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiren 34 yaşındaki İshak Tekçe, Hakkari Devlet Hastanesindeki doktorun sayesinde 7 günlük bebeğinin hayatta kaldığını söyledi. Tekçe, İki kızım var. Üçüncü çocuğumu da Erzurum'a götürmüştüm. Onda da aynı kan uyşamızlığı vardı ve onu kaybettik. Boyacılık yaparak ailemi geçindiriyorum. Bu bebeğim Hakkari'de dünyaya geldi. İlk kez burada Dr. Gözdem Kaykı tarafından yapılan kan değişimi uygumasıyla bebeğim hayatta kaldı. Doktora emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hakkari'de de bu tür tedavilerin yapılması çok iyi oldu. Bu durum en çok da dar gelirli aileleri sevindirirdedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Behçet DALMAZ-Şivan KAÇMAZHAKKARİ,(DHA)-

(Tür: Yurt)

Hakkari\'de 7 Günlük Bebeğin Kan Değişimi Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 7 Günlük Bebeğin Kan Değişimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement