Hakkari'de Besicilerin Karda Zorlu Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Besicilerin Karda Zorlu Yolculuğu

KIŞ aylarını karla kaplı köylerde geçiren besiciler, küçükbaş hayvanlarıyla birlikte yaz ile sonbahar dönemini geçirecekleri yaylalara yer yer kalınlığı 5 metreyi bulan karlı dağları aşarak, ulaştı.

17.04.2019 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIŞ aylarını karla kaplı köylerde geçiren besiciler, küçükbaş hayvanlarıyla birlikte yaz ile sonbahar dönemini geçirecekleri yaylalara yer yer kalınlığı 5 metreyi bulan karlı dağları aşarak, ulaştı. Kurt sürülerine karşı pompalı tüfeklerini de yanlarında bulunduran besİciler, hayvanlarını otlatmaya başladı.

Kış mevsimini, Hakkari'nin 2 bin 500 rakımlı Bay köyünde geçiren besiciler, yağışlar nedeniyle küçükbaş hayvanlarına ot bulmakta zorluk çekince yollara düştü. Küçükbaş hayvan sürülerini de yanlarına alıp, Ağaçdibi köyü yaylasına gitti. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu bölgede zorlu bir yolculuk yapan besiciler, 600 küçükbaş hayvanı, karlı dağlardan aşarak yaylaya ulaştırdı. 2 gün süren zorlu yolculuğun sonunda yaylaya ulaşan hayvanlar burada otlamaya başladı.

Çoban Mazlum Beyter, kışın uzun sürmesinden dolayı bu yıl besicilerin ekonomik anlamda zorlandığını belirterek,"Otlarımız bitince, küçükbaş hayvanlarımızı yaylaya götürüyoruz.Yaz boyunca yaylada hayvanlarımızı otlatacağız."dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Besicilerin Karda Zorlu Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak
    10:28 Bandırma ve Erdek Ticaret Odaları Kapıdağ Turizmini Geliştirmek İçin İş Birliği Yapacak

    Bandırma Ticaret Odası ve Erdek Ticaret Odası arasında Kapıdağ Turizmini geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Oluşturulan Kapıdağ Turizm Geliştirme Komisyonu, bölge turizminin gelişmesi ve tanıtımı için yapılması gerekenleri, ana sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere toplantılar düzenleyecek. Ayrıca, Kapıdağ Yarımadası'nda bulunan işletmelerin daha uzun sürelerde hizmet verebilmeleri için turizm sezon süresinin arttırılması için çalışmalar yapılacak.

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.


Advertisement