Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreni - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreni

Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreniHAKKARİ - Hakkari Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kabul töreni düzenlendi.

30.10.2019 00:32  Güncelleme: 00:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreni

HAKKARİ - Hakkari Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kabul töreni düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen kabul törenine Vali İdris Akbıyık ve beraberindekiler mehter marşı müziği ile salona giriş yaparak şehit ve gazi yakınları ile tek tek ilgilendi. rogram saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Reng-i Hakkari topluluğu sahne aldı.

Vali İdris Akbıyık, yaptığı konuşmada, "Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarının şanlı ecdadımızın, kanlarıyla bu toprakları vata yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet minnet ve şükranla yad ediyorum. Tarihte sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır.

Nitekim son olarak 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından yapılmak istenen hain darbe girişimi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlığı sonucu bertaraf edilmiş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir. Yine yakın zamanda Suriye sınırındaki hadiseler, topraklarımızda birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşamanın önemini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin güvenliğini sınırlarımızın kurumak ve bölgeyi terörist unsurlardan temizlemek amacıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı ile dünyaya bu konudaki hassasiyetimiz en güzel şekilde ifade edilmiştir" şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık, hazırlanan 29 Ekim pastasını şehit ve gazi yakınları ile birlikte kesti. Tören sonunda kapı çıkışında bekleyen Vali İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, davetlileri uğurladı.

Resepsiyona Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Abdulkadir Ungan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları İdris Koç, Aziz Gölbaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Özbek, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Münavver Ertuş, Ak Parti Başkan Yardımcısı Cemal Adıyaman, CHP İl Başkanı Nazım Demir, Sılehi aşireti kanaat önderi Fatih Keskin, şehit ve gazi aileleri, muhtarlar ile kurum müdürleri katıldı.

Hakkari\'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreni
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Cumhuriyet Bayramı kabul töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement