Hakkari'de Harabe Evde Yaşayan Aileye Vali Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Harabe Evde Yaşayan Aileye Vali Sahip Çıktı

HAKKARİ merkeze bağlı Aşağı Kayacık köyünde eşi ve 7 çocuğu ile birlikte yıkılma tehlikesi olan evde yaşam mücadelesi veren böbrek hastası emekli köy korucusu Nurettin Kaya'nın yardım çağrısına, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak cevap verdi.

24.11.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ merkeze bağlı Aşağı Kayacık köyünde eşi ve 7 çocuğu ile birlikte yıkılma tehlikesi olan evde yaşam mücadelesi veren böbrek hastası emekli köy korucusu Nurettin Kaya'nın yardım çağrısına, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak cevap verdi. Kaya Ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından köyden alınarak, merkezdeki Medrese Mahallesi'nde bir eve yerleştirildi.

Vali Toprak'ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri harakete geçti ve Kaya Ailesi için Hakkari'nin Medrese Mahallesi'nde sobalı bir ev kiralandı. SYDV görevlileri tarafından kiralanan araçla aile Aşağı Kayacık köyünden alınıp, yeni evlerine yerleştirildi. Baba Nurettin Kaya, basında çıkan haberler üzerine Hakkari Valisi'nin kendilerine sahip çıktığını belirterek, "Ben emekli korucu maaşıyla aylık 800 TL ile çocuklarımı geçindiriyordum. Maddi durumum iyi olmadığı için bu yıl lise 1'inci sınıfta okuması gereken kızımı okula gönderemedim. Diğer 3 öğrencimi zor şartlarla okula gönderiyordum.Bununla ilgili basın aracılığıyla yaptığım yardım çağrısına sayın Valimiz sahip çıkıp bize ev kiraladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

SONGÜL, LİSEYE GİTMEK İSTİYOR

Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu yıl liseye kaydını yaptıramadığını söyleyen Songül Kaya, kendilerine sahip çıkan Hakkari Valisi Toprak'a teşekkür ederek, "Köyde yıkılma tehlikesi geçiren evde yaşıyorduk. Ben valimize bize sahip çıktıları için teşekkür ediyorum. Bize Hakkari'de ev kiraladılar. Köyde de yıkılmak üzere olan evimizi yıkıp yerine bir ev yapacaklarını söylediler. Benim babam böbrek hastası. Geçimimizi babamın emekli koruculuk maaşıyla sağlıyoruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu yıl liseye gidemedim. Bu konuda da destek bekliyorum" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Harabe Evde Yaşayan Aileye Vali Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı
    13:15 Alanya'da okul bahçesindeki yılan itfaiye tarafından yakalandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaçta yer alan yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalandı ve doğaya bırakıldı. İtfaiyenin yılanı yakalama çalışması ise öğrenciler tarafından alkış aldı.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor
    13:14 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Şampiyonların Belli Olacağı Yarış Şöleni Başlıyor

    İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda başlayacak olan İlkbahar - Yaz yarış sezonunda, yeni taylar ve Gazi Koşusu adayları boy gösterecek. Orhan Meker ve Ergin Talay Koşuları ise günün önemli mücadeleleri olacak.

  • Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:11 Çanakkale'de 33 kaçak göçmen yakalandı, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu 33 kaçak göçmen yakalanırken, bir nakliyeci şüpheli ise gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 1 araç, 13 can yeleği, 33 bin TL ve 200 dolar ele geçirildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • Huawei, P serisi amiral gemisi telefonlarını iptal etti
    13:10 Huawei, P serisi amiral gemisi telefonlarını iptal etti

    Huawei, P serisi amiral gemisi akıllı telefonlarını iptal ettiğini duyurdu ve bu cihazların Huawei Pura serisine yükseltildiğini açıkladı. Şirket, mobil fotoğrafçılığı ön plana çıkarma isteğini vurguluyor ve araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirtiyor. Pura serisinin ilk modellerinin Huawei Pura 70 olarak adlandırılacağı düşünülüyor ve yeni modeller üçgen kamera modülüne sahip olacak. Pura 70'in Kirin 9000 yonga setinden güç alacağı söyleniyor.

  • YouTube, reklam engelleyici uygulamalara karşı yeni önlemler aldı
    13:10 YouTube, reklam engelleyici uygulamalara karşı yeni önlemler aldı

    YouTube, reklam gelirlerini korumak ve içerik üreticilerinin haklarını savunmak amacıyla, üçüncü parti reklam engelleyici uygulamaların kullanımını sınırladı. Şirketin bu uygulamalara yönelik en son politikası, kullanıcıların bu tür uygulamalar üzerinden video izlemeleri durumunda tamponlama sorunları yaşamalarına veya 'Bu uygulamada içerik mevcut değil' şeklinde bir hata mesajı almalarına neden oluyor.

  • Uğur Dündar, Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddialarına cevap verdi
    13:10 Uğur Dündar, Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddialarına cevap verdi

    Ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın Duygu Nebioğlu'nun ablasının babası olduğu iddiaları ortaya çıktı. Duygu Nebioğlu'nun verdiği röportajda, annesinin evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu olduğunu ve bir ablasının da ünlü bir gazeteci olan Uğur Dündar'ın babası olduğunu söyledi. Uğur Dündar ise bu iddialara yanıt vererek Adli Tıp Kurumu'nun DNA incelemesini tamamladığını ve biyolojik babalık iddiasını reddettiğini açıkladı.


Advertisement