Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

Hakkari'de bir devlet hastanesinde çalışan Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı.

18.09.2019 11:12  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde 2017'den beri görev yapan Azerbaycan uyruklu Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Elnara Mammadova, iddiaya göre tedavi için kendisine gelen 8 hastadan çeşitli miktarlarda bıçak parası istedi.

Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

DURUMU HASTA YAKINLARI BİLDİRDİ

Hasta yakınlarının durumu bildirmesi üzerine Mammadova hakkında soruşturma başlatıldı.

Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası Mammadova'yı hasta yakınlarından seri numaraları belirli 1500 TL'yi alırken suçüstü yakaladı. Mammadova, gözaltına alındı.

Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Mammadova, 'icbar suretiyle irtikap' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı

İCBAR SURETİYLE İRTİKAP NEDİR?

TCK'da "Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir." olarak tanımlanmıştır.

Hakkari\'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de bir doktor, hastalardan bıçak parası aldığı suçlamasıyla tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • MERVE: TÜRK HEKİMLERİNİN HEPSİ ALIYOR AZERBAYCANLI DİYE KADINI HEMEN TUTUKLAMIŞSINIZ BENCE ARAŞTIRIN TÜRKİYEDE HER HASTANEDE ALINIYOR 12 0 Yanıtla
  • Dr.house: Azeri sasirmadim... 4 6 Yanıtla
  • Boz Ayı: Basi bos bir ülke de böyle seyler normaldir. Allah bilir, zanli Dr bile olmaya bilir. 4 2 Yanıtla
  • Bİ GİTMEDİ: iyi olmuş daha ortaya çıkmayan bir sürüsü var inanın 4 0 Yanıtla
  • ttk: Kökünü kazımalısınız. İyiden iyiye azıtmıştı sağlıkçılar. Öğretmen kalem parası, imam nefes parası alıyor mu? Devletin imkanlarıyla devletin hastanesinde yaptıklarına bak. Bizde vermek durumunda kaldık ve hala pişmanım. 3 0 Yanıtla Nky: En büyük dilencilik camilerde oluyor.cuma git gör. 1 2
  • haluk: diplomasınada bakın sahte olabilir 2 1 Yanıtla
  • Her hastane aliyor: Bildigim kadariyla butun devlet ve universite hastanelerinde bicak parasi odeniyor. Bizzat ben de bir ameliyatimda odedim. 2 0 Yanıtla
  • kadir: iyi oldu Allah şaşırtmış haram paranın sonu yok 0 0 Yanıtla
  • sivil vatandaş: uzmanlaşmış operatör ve profesörlerin bu şekilde aldığı ek bir ücret var .her hastanede uygulanan ve herkesin bildiği bir ücret bu "bıçak parası".yetişmiş uzman hekimleri özel hastanelere kaptırmamak için hastanelerde olağan bir şey bu .diş çekiminde dahi profesör gelirse ek bir ücret ödeniyor.yoksa pratisyen hekimler ya da öğrencilere bırakılıyor.doğru mu? bence değil.ama doktorun hakkı olan bir para.hem o paranın tamamı doktorun cebine değil döner sermayeye de aktarılıyor. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement