Hakkari'de iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği

Hakkari\'de iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği

Hakkari'de 6 engelli ve 57 eski hükümlünün iş kurmaya yönelik hazırladığı 2 milyon 389 bin 104 lira bedelli 63 projenin onaylandığı bildirildi.

05.11.2019 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de 6 engelli ve 57 eski hükümlünün iş kurmaya yönelik hazırladığı 2 milyon 389 bin 104 lira bedelli 63 projenin onaylandığı bildirildi.

İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2014'ten bu yana işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere destek sağlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İŞKUR İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, yaptıkları desteklerle engelli vatandaşların ve eski hükümlülerin iş kurmalarına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

İş kurmak isteyen engellilere 50 bin, eski hükümlülere ise 38 bin 370 liraya kadar hibe desteği verildiğini aktaran Kızılkaya, şunları kaydetti:

"2019 yılı 2. dönem başvuru sonuçları da açıklandı. Kendi işini kurma projesi kapsamında Hakkari'de 6 engelli ve 57 eski hükümlü olmak üzere toplam 63 vatandaşımızın projelerine 2 milyon 389 bin 104 lira bütçe ayrılarak onaylandı. Onaylanan projeler 63 aileye ekmek kapısı olacak. Desteğinden dolayı başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Valimiz Sayın İdris Akbıyık, Genel Müdürümüz Sayın Cafer Uzunkaya ve Genel Müdürlük Komisyonuna teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement