Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ'ı Aratmıyor - Son Dakika
Ekonomi

Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ'ı Aratmıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Hakkari'de 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'na yapılan kayak merkezi, Uludağ'ı aratmıyor. Kayak merkezi, özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

16.01.2018 13:09  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığınca kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'nda yapılan ve 2010 yılında hizmete sunulan kayak merkezi, hayata geçirilen yatırımlarla özellikle hafta sonları gençler için eğlence merkezi haline geldi.

HAFTA SONU 3 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR

Geçmiş yıllarda bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle vatandaşların ilgi göstermediği kayak merkezi, huzurun hakim olmasıyla hafta sonları yaklaşık 3 bin kişiyi ağırlıyor. Kış sporlarına ilginin arttığı Hakkari'de bu konuda önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 11 milyon liraya mal olacak 4'lü telesiyej yapılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AA muhabirine, yapılan hizmetlerle vatandaşların kayak merkezine ilgisinin arttığını anlattı.

Hizmete girdiği ilk yıllarda "babylift" ile başlayıp konteyner ve barakalarla desteklenen kayak merkezine, kayak evi, kafe, restoran, teleski ve kamulaştırmayla 16 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Güldal, "Sayın Valimizin katkıları ile geçen hafta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (DAKA) sözleşmesini imzaladığımız ve 11 milyon liraya mal olacak 4'lü telesiyej projesinin önümüzdeki aylarda ihalesini gerçekleştirerek ilkbaharda inşallah yapımına başlayacağız. Bununla birlikte kayak merkezimize 27 milyon lira harcamış olacağız." diye konuştu.

Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, <a class='keyword-sd' href='/uludag/' title='Uludağ'>Uludağ</a>'ı Aratmıyor

KAYAK MERKEZİ ULUSLARARASI PİSTE KAVUŞUYOR

"Dörtlü telesiyejin hizmete girmesiyle yaklaşık 4-5 kilometrelik pistlerimiz olacak. Kot farkı yaklaşık 500 metre olan uluslararası bir pistimiz ortaya çıkıyor ve uluslararası yarışmaları burada yapabiliriz." diyen Güldal, şunları kaydetti:

"Biz telesiyejimizi, kayak evimizi, kafeterya ve restoranımızı yaptıktan sonra ilgi ve alaka çoğaldı. Halk hizmet gördükçe gelmeye başladı. Hakkari'nin değişik bölgelerinden, ilçelerinden ve çevre illerden gelen misafirlerimiz var. Buradaki hizmeti gördükçe inşallah daha çok talep olacak. Biz 4'lü telesiyeji yaptığımızda hafta sonları 2-3 bin kişiyi ağırladığımız kayak merkezimizde artık yaklaşık 5 bin kişiye hizmet vereceğiz."

Kayak merkezi ile kayağa ilginin arttığını ifade eden Güldal, bölgede snowboard, trekking ve dağ tırmanışlarının da yapılmaya başlandığını söyledi.

Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ'ı Aratmıyor

"ESKİDEN SADECE 150 KİŞİ GELİRDİ"

"Eskiden burada sadece kayak yapılıyordu, bu sporu yapan kişilerin de yüzde 95'i erkekti." diyen Güldal, "Ancak kayak merkezimizin açılmasıyla beraber şu an burada yüzde 30, yüzde 40'a yakın bir kadın potansiyelimiz var. Sadece kayak yapılmıyor, snowboard, kızak, simitlerle kayılıyor." ifadelerini kullandı.

İnsanların geçmiş yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle huzursuz olduğunu kaydeden Güldal, "İnsanlar mutlu değildi. İnsan huzursuz ve mutsuz olunca içinden bir şey yapmak gelmiyor ancak huzur ve mutluluk gelince insanlar kendini dışarıya vurmaya başladı. Eskiden buraya en fazla 150 kişi gelirdi ama şu anda bazen hafta sonları 2-3 bin kişiyi ağırlıyoruz. Bu da insanların rahata kavuştuklarını, huzurlu, mutlu olduklarını gösteriyor." diye konuştu.

Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ'ı Aratmıyor

Hakkari\'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ\'ı Aratmıyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Hakkari'nin 2 Bin 800 Rakımlı Kayak Merkezi, Uludağ'ı Aratmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor
    12:04 Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali projesi hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muğla'ya yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretilecek ve karbon emisyonu azaltılacak.

  • Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe
    12:04 Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe

    Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca'yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda.

  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.


Advertisement