Hakkari'de Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Hakkari\'de Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Hakkari'de, Müftülük tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine, binlerce kişi katıldı.

14.04.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, Müftülük tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine, binlerce kişi katıldı. Etkinlikte söylenen Kürtçe ve Türkçe ilahiler ilgiyle izlendi.

Hakkari il Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' ile ilgili bir halı sahada etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Hakkari Valisi Yakup Conbalot, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, il Müftüsü Faysal Geylani, Durankaya Beldesi Belediye Başkanı Fatih Keskin, bazı kurum amirleri katıldı. Etkinliğe halk da büyük ilgili gösterdi. Halı sahaya konulan sandalyelerin bir bölümünde kadınlar, bir bölümünde erkekler oturdu. Yer bulamayanlar ayakta ektinliği izledi. Gelen davetlilere, Türkçe mealli Kuran-ı Kerim ve Hazreti peygamberin hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.

İLAHİLER VE DİNİ KONUŞMALAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın oknumasının ardından bir din görevlisi tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Hakkari il Müftüsü Faysal Geylani de Hz. Muhammed'in örnek kişiliğini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından ilahi grubu tarafından Kürtçe ve Türkçe  ilahiler okundu. Etkinliğe katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din ve Yüksek Kurulu uzmanı Doç. Dr Abdurrahman Candan, 'Hz. Peygamber, Tevhid ve vahdet- gelin birlik olalım' konularında konuşma yaptı.

YARIŞMA KAZANAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Hakkari Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Siyer (Peygamber, din büyükleri ve halifelerin hayat hikayesi) yarışmasında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine de Vali Canbolat tarafından ödüller verildi.  Ödül alan 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Gamze Yılmaz'ın okuduğ şiirde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bu arada programa katılan davetliler halı sahaya alınırken üst aramasından geçirildi. Kutlu doğum etkinliği, Hakkari il Müftüsü Faysal Geylani'nin okuduğu dua eli son buldu.

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement